Mainos

Ravintoloista tullut olohuoneita

Ravintoloiden kamppailu juhlijoista on yhä kovempaa. Asiakkaiden määrä on vähentynyt ja ankara yöjuhliminen muuttunut siistimmäksi seurusteluksi.

Cobacabanan bändi-illat eivät vetäneet väkeä Helsingin ydinkeskustassa - remppaan meni. Tiloissa on jo avattu siisti viiniravintola, ajan henkeä sekin. Uusiksi menee myös Hesperiassa, Kaivohuoneella ja legendaarisessa Kympissä, jossa julkkikset eivät ole mellastaneet enää muutamaan vuoteen.

- On se aika eletty, kun oli pitkät baaritiskit ja yömyöhään menoa. Onko se tämä työelämä joka ottaa veronsa, kun aamulla on ehdittävänä virkeänä töihin, kysyy johtaja Raili Juutti 10th Floor - Hotelli Vaakunasta.

Tämä 90-luvun 30 ja risat -väki hoitaa nyt nelikymppisenä myös perhettään enemmän kuin kiitää yössä. Uutta polvea on vähemmän ja käytös erilaista.

- On totuttu seurustelemaan, syömään ja tehdään kavereitten kanssa treffejä nimenomaan ravintoloihin. Monet asuvat pienissä yksiöissä, niin ravintoloista on tullut olohuone, kertoo Juutti.

Baarissa kuppia kohtuudella ottava kansa panee yökerhot koville. Helsingin yökerhojen kamppailu asiakkaista on kovaa. Bisnes keskittyy nykyisin viikonloppuihin ja silloinkin yön muutamiin tunteihin.

(MTV3)

(Kymmenen uutiset 27.01.2004)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.