Mainos

Ravintoloista löytyi valvontaiskussa seitsemän päivää seissyttä riisiä

Ravintolat eivät ole kylliksi tiedostaneet terveysuhkia riisin säilyttämisessä ja tarjoilussa. Päijät-Hämeen alueellisessa valvontaiskussa löytyi moitittavaa useammasta kuin joka neljännestä näytteestä.

Kolme näytettä 51:stä sisälsi niin paljon pöpöjä, että syöjä voisi saada ruokamyrkytyksen, kertoo ympäristötarkastaja Niina Varjo Heinolasta.

Valtaosa näytteistä oli esikypsennettyjä. Joka kolmatta erää oli säilytetty pidempään kuin neuvotut kaksi vuorokautta; yhdessä tapauksessa riisi oli keitetty seitsemän päivää aiemmin.

Ravintoloilla olisi aihetta tehostaa myös lämpötilojen tarkkailua. Parit riisit oli laitettu kylmäkaappiin liian kuumana, ja 14:ää erää säilytettiin liian lämpimässä. Toisaalta riisiä tarjoillaan välillä liian kylmänä eli alle 60-asteisena.

Mikrobien määrään vaikuttaa ratkaisevasti myös puhtaus sekä ravintolassa että kotona, Varjo muistuttaa.

- Etniset ravintolat olivat riisin käsittelijöinä paremmasta päästä - ehkä tottumuksen tai valistuksen takia.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
    Mainos

    Suosituimmat videot

    Mainos

    Uusimmat

    Mainos
    Mainos
     

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.