Mainos

Ravintoloissa taskuvarkailla on kesä ympäri vuoden

Poliisin mukaan taskuvarkauksista on tullut pysyvä olotila Suomessa. Esimerkiksi Helsingissä taskuvarkauksien määrä on pysytellyt aika lailla samoissa luvuissa viime vuosina.

–Tänä vuonna on tapahtunut 3570 taskuvarkautta, mikä on noin 70 vähemmän kuin viime vuonna samaan aikaan, rikoskomisario Juha Laaksonen toteaa.

Varkaudet eivät myöskään enää rajoitu tiettyihin sesonkeihin, vaan niitä tehtaillaan tasaisesti ympäri vuoden. Esimerkiksi Helsingissä käydyt yleisurheilun EM-kisat eivät ole näkyneet piikkinä taskuvarkauksien suhteen.

– Vuodesta 2008 lähtien taskuvarkaudet ovat pop läpi vuoden, Laaksonen kertoo.

– Kesäaikana varkaudet jonkin verran painottuvat yleisille paikoille, ravintoloissa varkailla on kesä sen sijaan ympäri vuoden

Laaksosen mukaan Suomessa taskuvarkauksia tehtailevat tahot ovat ammattilaisia. Valtaosa poliisin tiedossa olevista varkaista on ulkomaalaisia tai ulkomaalaistaustaisia.

– Näitä tulee Virosta, romaniasta, Puolasta, ja sitten välimeren maista. Tällöin kyse on henkilöistä jotka jo vähän pysyvämmin asuu täällä. Kotikutoisia henkilöitä, jotka syyllistyisivät toistuvasti taskuvarkauksiin, ei ole poliisin tiedossa.

Lue huomenna torstaina: Suojaudu taskuvarkauksilta – pakota varas "ropeloimaan"

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.