Mainos

Ravintoloille ensi viikko on mysteeri

Monessa perheessä on ajateltu juhlistaa äitienpäivää runsaalla ravintolalounaalla. Monet ruokapaikat tarjoavatkin sunnuntaina äitienpäivälounaan, johon kuuluu erilaisia liha- ja tuoretuotteita.

Elintarvikealan lakko tuli monelle ravintolalle pahaan saumaan, sillä tänä viikonloppuna ruuan menekki voi olla normaalia viikonloppua suurempi.

Lisäksi lounaspaikkoja on myyty tietyllä menulla, jonka radikaali muuttuminen voi harmittaa asiakasta.

Espoolaisesta Next Ravintola Bodomista kerrotaan, että vasta perjantaina nähdään mitä tuotteita äitienpäivälounaalle saadaan.

- Toivotaan, että tuotteita ei tarvitsisi vaihtaa. Vapun alla ollut lakko toi meille vain pieniä muutoksia ruokalistaan, esimerkiksi nieriä piti vaihtaa meriloheen. Toivottavasti tälläkin kertaa pääsemme vähillä muutoksilla, kertoo salivastaava Mari Raveala.

Hän naurahtaa, että pahimmassa tapauksessa lauantaina ehtii vielä tarvittaessa juosta kaupoilla.

- Olutta ja siideriä saa ruuan kanssa halutessaan, vaikka Koffin kuorma on jäänytkin tänään tulematta lakon takia. Juomia olemme saaneet kuitenkin maahantuojilta, joiden toimintaan panimolakko ei vaikuta.

Nygårdsin Kartanossa Vantaalla nähdään huomenna, millaisia muutoksia äitienpäivälounaalle joudutaan ehkä tekemään.

- Tällä hetkellä muutoksia ei ole tulossa, mutta lakko vaikuttaa varmasti jotenkin. Huomenna nähdään kuitenkin vasta lopullisesti, millaisia muutoksia ja millaisiin tuotteisiin muutoksia tehdään, kertoo keittiömestari Juha Salo.

Tuotteita tarvittaessa ulkomailta

Turkulaisessa ravintola Teinissä elintarvikealan lakkoon varauduttiin jo viime viikolla.

- Olemme tehneet tilaukset hyvissä ajoin, kun aavistelimme lakon alkavan. Viikonlopun äitienpäivälounaaseen lakko ei siis vaikuta, meillä on jo tarvittavat tuotteet. Joissain alkoholijuomissa voi olla satunnaisia vaikutuksia, mutta pääosin juomapuolikin on viikonloppua silmälläpitäen kunnossa, kertoo keittiöpäällikkö Mikko Merisaari.

Seuraava viikko sen sijaan on turkulaisillekin mysteeri. Merisaaren mukaan toimittajat voivat tuoda tuotteita ulkomailta, mutta lopulliset vaikutukset ruokalistoihin nähdään vasta ensi viikolla.

Oululainen ravintola Lasaretti on myös osannut varautua lakkoon, ja äitienpäivälounaalle tulevat saavat toivomansa ruuat varmasti. Ravintolan myynnin mukaan keittiöpäällikkö on kuitenkin sanonut, että äitienpäivälounaalla täytyy pysyä ennalta sovitussa ihmismäärässä, jotta ruokaa riittää.

Botta Oy:n toimitusjohtaja Hans Lundberg vakuuttaa, että helsinkiläisen ravintola Bottan äitienpäivämenuun elintarvikealan lakko ei vaikuta millään tavalla.

- Meidän hankintakanavat ovat sellaiset, että tämä lakko ei vaikuta nyt eikä näköpiirissä olevassa ajassa muutenkaan. Joissain juustotuotteissa saattaa olla joitain pieniä hankaluuksia, samoin kotimaisten panimoiden tuotteissa, mutta panimotuotteita meillä riittää varmasti, Lundberg sanoo.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.