Mainos

Ravintoloihin tulossa hinta-ale kesällä

Suurten ketjujen ravintoloissa syöminen on heinäkuun alusta halvempaa, mutta pienien ravintoloiden hinnanalennuksista ei ole takeita.

Veroalen on jo sitoutunut siirtämään täysimääräisenä ravintolaruokaan noin 3500 ravintolaa, jotka ovat suurimmaksi osaksi ketjuravintoloita tai suuria yksittäisiä ravintoloita. Alennuksen ovat luvanneet liuta perheravintoloita kuten Rosso, Amarillo, Chico's ja Pizza Hut. Lisäksi muun muassa sadat Fazer Amican, ISS:n ja Sodexon henkilöstöravintolat laskevat hintojaan.

Hinnanalennukseen sitoutuneiden ravintoloiden määrä vastaa liikevaihdossa mitattuna 60-70 prosenttia koko alan liikevaihdosta. Ravintoloita edustava Matkailu- ja Ravintolapalvelut (MaRa) on suosittanut jäsenyrityksilleen alv-alen siirtämistä suoraan hintoihin.

Hesburger uskoo myyntitulojen kasvuun

Pienien ravintoloiden suunnitelmista ei MaRakaan tiedä, sillä ne eivät kuulu järjestöön. Kaikki ravintolat eivät tunnu tajuavan koko alv-alennuksen periaatetta.

- Emme ole vielä päättäneet, mutta todennäköisesti hinnat pysyvät samana, sanoo ravintolapäällikkö Sharma Hemraj Mount Everest -ravintolasta Helsingistä.

Hemraj ihmettelee, miten hintoja voisi laskea samassa suhteessa veronalenemisen kanssa, kun muut kulut eivät laske.

Pikaruokaravintoloista Hesburger on sitoutunut täysimääräiseen alennukseen. Hesburger tuntuu ymmärtävän myös veronalennuksen periaatteen.

- Alvin alennus voi kasvattaa tuloja, sillä arvonlisäveron alennus ei vaikuta myyntikatteeseen, selittää toimitusjohtaja Aarne Aho.

-Jos me saamme alennuksen kautta kauppaa aikaiseksi, niin asiakkaat ostavat enemmän ruokaa.

McDonald's ei kerro etukäteen tarkempia suunnitelmia, mutta veroalea ei ole tarkoitus siirtää kokonaan hintoihin.

Huvipuisto Linnanmäen kahviloissa ja kioskeissa hintoja ei lasketa kesken kesää. Alvin alennus otettiin huomioon hinnastoissa, jotka ovat jo käytössä.

Kehitysjohtaja Rafik Neumanin mukaan hattaroiden, popcornien ja hampurilaisten hinnoissa olisi ollut nostopainetta ilman alvin pudotusta. Nyt hinnat ovat pysyneet ennallaan tai laskeneet.

Sen sijaan huvipuiston ruokaravintoloissa hintoja lasketaan 7,4 prosenttia. Ravintolat on ulkoistettu Restelille.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.