Mainos

Ravintoloiden paloturvallisuus parantunut

Paloturvallisuus on parantunut ravintoloissa viime vuosina. Siitä huolimatta puutteita on yhä. Suurimmat ongelmat liittyvät hätäuloskäynteihin, joille pääsy on monessa ravintolassa estetty kokonaan.

Palotarkastajat käyvät vuosittain läpi tuhansia ravintoloita. Esimerkiksi Helsingissä tehtiin joulukuun alussa ylimääräinen palotarkastus yli sataan ravintolaan. Paloturvallisuus oli parantunut viime vuosista, mutta huomautettavaa löytyi silti lähes 90 paikasta.

Sammutin

Johtava riskienhallintainsinööri Jussi Rahikainen Helsingin pelastuslaitokselta kertoo, että yleisin ongelma on poistumisteiden tukkoisuus eli poistumisreiteille on kasattu tavaraa varastotilojen puutteen vuoksi. Lisäksi hätäuloskäytäviä on liian vähän ja niiden merkintä on puutteellista. Myös sammutuskalustossa on parannettavaa. Osassa ravintoloissa alkusammutuskalustoa ei ole ollenkaan tai sammuttimia ei ole tarkastettu kahden viimeisen vuoden aikana.

Vakavia ravintolapaloja sattuu maailmalla koko ajan. Jouluna tuli vaati yli 300 uhria Kiinassa, uutena vuotena kymmenkunta ihmistä kuoli Hollannissa. Periaatteessa tällaisia onnettomuuksia voisi sattua myös meillä. Rahikaisen mukaan molemmissa mainituissa onnettomuuksissa oli nimenomaan kyse siitä, että poistumisreitit olivat tukossa. Hänen mukaansa vastaavaa löytyy niin tavarataloista kuin ravitsemusliikkeistäkin ympäri Suomea. Suomessa sattuu vuosittain muutamia kymmeniä ravintolapaloja.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.