Mainos

Ravintolatyönantajat tupakkalakia vastaan

Palvelutyönantajat ja Suomen hotelli- ja ravintolaliitto vetoavat kansanedustajiin, ettei tupakkalakia tiukennettaisi liian nopeasti ja tiukasti.

Erityisesti tupakansavun luokittelu syöpävaaralliseksi voi johtaa ennakoimattomiin seurauksiin, jos muutos tehdään ilman perusteellista valmistelua. Tupakansavua ei ole luokiteltu syöpävaaralliseksi missään Euroopan maassa. Vetoomuksessa varoitetaan, että ravintolat todennäköisesti testaisivat tällaisen säännöksen kestävyyden eurooppalaisissa tuomioistuimissa.

Järjestöt muistuttavat, että työturvallisuuslainsäädäntö on perinteisesti valmisteltu kolmikantamenettelyssä. Syöpävaarallisuuden osalta uudistus tulisikin palauttaa kolmikantaiseen valmisteluun. Eduskunta voisi päättää pikaiseen valmisteluun velvoittavasta ponnesta tupakkalain hyväksymisen yhteydessä. Ravintoloille voitaisiin sen sijaan säätää velvollisuus suojata kiinteitä työpisteitä tupakansavulta. Järjestöt peräävät muutoksien toteuttamiselle pitempiä siirtymäaikoja kuin lakiesityksessä on kaavailtu.

Eduskuntakäsittelyssä olevassa tupakkalain muutosesityksessä ei alun perin ollut mukana tupakan luokittelua syöpää aiheuttavaksi aineeksi. Asia nousi esille sosiaali- ja terveysvaliokunnan käsittelyssä.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.