Mainos

Ravintolan vahtimestaria puukotettiin sydämeen - nopea ensihoito pelasti

Ravintolan ovimiestä lyötiin puukolla useita kertoja ja yksi iskuista osui sydämeen. Rikosylikomisario Juha Rautaheimo kertoo uhrin pelastuneen nopean ensihoidon ja leikkauksen ansiosta. Tapahtuma sattui Helsingin Kontulassa torstain ja perjantain välisenä yönä.

Uhri on 37- vuotias mies, joka oli työskennellyt Kontulan ostoskeskuksen Wenla -ravintolassa kymmenkunta vuotta. Epäilty puolestaan on ravintolan kanta-asiakkaita. - Mies on ollut ravintolassa monta kertaa viikossa, ylikomisario Juha Rautaheimo Helsingin rikospoliisin väkivaltayksiköstä kertoo.

Asiakas oli sammunut pöytään ja vahtimestari oli poistanut hänet ravintolasta. Myöhemmin puolen yön jälkeen mies oli palannut ravintolaan ja iskenyt vahtimestaria useita kertoja puukolla ravintolan ulko-ovella. Poliisi sai hälytyksen ravintolaan kello 00.27. Tapauksella oli useita silminnäkijöitä.

Miestä ei ole kuulusteltu humalatilan takia. Rautaheimon mukaan mies oli sanonut säilöön pantaessa: "Ei tässä näin pitänyt käydä". Epäillyllä ei ole väkivaltataustaa.

- Tämä on tyhmää, viinansävyttämää suomalaista väkivaltaa, rikosylikomisario Rautaheimo toteaa.

"Helsingissä uhri ja tekijä selviävät vähemmällä"

Rautaheimon mukaan uhri oli lähellä kuolemaa. Yksi puukoniskuista osui uhria sydämeen. - Jos puukotus olisi sattunut missä tahansa muualla Suomessa kuin Helsingissä, uhri olisi kuollut. Hän sai nopeaa ensihoitoa ja sairaalassa oli spesialisti leikkaamassa hänet heti, Rautaheimo kertoo.

Rikosta tutkitaan tapon yrityksenä. Tyypillinen tuomio taposta on noin kymmenen vuotta, mutta tapon yrityksestä neljä. Ensikertalainen istuu neljän vuoden tuomiosta vankilassa kaksi.

- Helsingissä uhri ja tekijä selviävät vähemmällä, Rautaheimo sanoo,

Rikosylikomisarion mukaan rangaistukset eivät saisi olla kuitenkaan kaavamaisia, vaan tapon yrityksissä pitäisi ottaa rangaistusta mitattaessa tilanteen vakavuus..

Rautaheimo kertoo, että poliisilla on tutkinnassa toinen samantapainen vakava puukotus, jossa nopea ensihoito pelasti uhrin. Tapaus sattui toissailtana asunnossa Malminkartanossa. Poliisi sai tuttavansa puukotuksesta epäillyn miehen kiinni torstai-iltana.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.