Ravintolailta tulee kalliiksi Suomessa

Suomalaisen ravintola-ateria maksaa yli 100 euroa, kun Bulgariassa selviää 23 eurolla. Meillä hintaa nostaa eniten kallis viini.

Suomalainen maksaa ravintolakäynnistään kovan hinnan verrattuna Euroopan suosittujen matkailumaiden ravintolalaskuun. Matkalehden tekemässä hintavertailussa oli mukana seitsemän suomalaisten suosimaa matkakohdetta: Bulgaria, Espanja, Italia, Kreikka, Kroatia, Tunisia ja Turkki.

Kallein ravintola-ateria oli Kreikassa, missä hintaa kertyi lähes 70 euroa. Tähän verrattuna Suomi on kuitenkin omassa luokassaan, sillä vastaava ateria maksaa suomalaisravintolassa yli sata euroa. Tämä johtuu pääasiassa Suomen korkeista viinien hinnoista. Edullisimmin syödään Bulgariassa, missä ravintolalaskun loppusumma jää 23 euroon.

Ostoskori halvin Turkissa

Myös matkailijan ostoskori on kallein Suomessa. Ulkomaisista matkakohteista kallein ostoskori löytyy Italiasta, missä sen hinta on kolminkertainen edullisimpaan maahan Turkkiin verrattuna.

Ravintolahinnoissa verrattiin oluttuoppia, puna- ja valkoviiniä, pippuripihviä, pastaa, pizzaa, virvoitusjuomaa ja kahvia. Ostoskoriin otettiin virvoitusjuoma, tuontiolut, paikallinen olut, savukerasia, vesipullo, patonki, appelsiini, tomaatti, salamimakkara ja suklaapatukka.

Hintavertailu tehtiin huhti-kesäkuun aikana.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat