Mainos

Ravihevosen piilottelusta tuomiot veljeksille

Omistajariidan kohteeksi joutuneen kohuravuri Tricky Hopen piilottelu toi Kainuun käräjäoikeudessa tuomion tänään kahdelle miehelle. Hevosen alkuperäisen omistajan katsottiin syyllistyneen jutussa hallinnan loukkaukseen ja omaisuutta koskevan viranomaismääräyksen rikkomiseen. Miehen veli tuomittiin 2 100 euron sakkoihin yllytyksestä.  

Päätekijä tuomittiin jutussa kahdeksan kuukauden ehdolliseen vankeuteen, neljän vuoden liiketoimintakieltoon ja 1 600 euron sakkoihin. Hänen tuomiotaan nostivat perhekodin konkurssiin liittyvät taloudelliset epäselvyydet.  

Katkeran omistajariidan takana oli riita kimppahevosen hoidosta ja valmennuksesta. Omistaja oli antanut kainuulaiselle amatöörivalmentajalle puolet hevosesta hoitoa ja kilpailuttamista vastaan. Kun toiveet ja tulokset eivät kohdanneet, riita oli valmis. 

Yllytyksestä jutussa tuomittiin useissa ravialan merkittävissä luottamustehtävissä toimiva ravivaikuttaja. Hän esiintyi hevosen piilottelun aikana useaan otteeseen mediassa hevosen osaomistajan roolissa, vaikka virallisesti hevonen ei hänen nimissä ollutkaan.  

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja