Rautavaaran tragedia: Kiihdytysmatkaa noin kilometri

Itä-Suomen poliisilaitoksen rikoskomisario Heikki Mansikka-ahon mukaan poliisi pystyy laskemaan farmariauton ja linja-auton törmäysnopeuden.

– En voi missään nimessä sanoa, että farmariauto ajoi hurjaa nopeutta.  Emme tiedä todellista nopeutta vielä.

– Olemme nyt videokuvanneet turmapaikan ajoreitin bussista U-käännökseen ja takaisin. Matkaa on karkeasti arvioituna käännöspaikalta Rautavaaran tien risteyksestä reilu kilometri törmäykseen.

Poliisi on saanut U-käännöspaikan selville, koska Rautavaaran risteyksessä odotti pikkubussi matkustajineen juuri Nurmeksesta tullutta linja-autoa.

– Pikkubussin kuljettaja on kertonut nähneensä naisen tekevän U-käännöksen heti Rautavaaran risteyksen jälkeen, kertoo Mansikka-aho.

Kuljettaja tajusi vasta myöhemmin, että kyseessä oli sama farmariauto. Kuljettajalla ei ole näkö-eikä kuulohavaintoa törmäyksestä.

Ylinopeuden suuruutta ei ehkä koskaan saada selville

Poliisi on saanut selville kuulusteluissa, että äidin ohjaama farmariauto lähti heti käännöksen tehtyään kiihdyttämään takaisin Nurmeksen suuntaan.

Mansikka-ahon mukaan todellista ajonopeutta ei ehkä koskaan pystytä laskemaan.

– Keskinopeus on ehkä mahdollista saada selville, mutta se tulee jäämään alhaiseksi. 

Yllätystodistajana vapaalla ollut poliisi

Poliisi on kuullut alustavasti yllätystodistajaksi ilmaantunutta, vapaapäivällä ollutta poliisia.

– Poliisi ajoi farmariauton kanssa samaan suuntaan sallitua 100 kilometrin nopeutta.  Alustavissa keskusteluissa poliisi on kertonut naisen ohittaneen hänet.

Mansikka-ahon mukaan vapaapäivällä ollutta poliisia tullaan kuulustelemaan lisää mahdollisimman pian. Poliisilla ei ole vielä täyttä varmuutta siitä, onko mahdollisesti joku muukin nähnyt farmariauton ajavan. 

Lue myös:

    Uusimmat