Mainos

Rautavaaran tragedia: Kiihdytysmatkaa noin kilometri

Itä-Suomen poliisilaitoksen rikoskomisario Heikki Mansikka-ahon mukaan poliisi pystyy laskemaan farmariauton ja linja-auton törmäysnopeuden.

– En voi missään nimessä sanoa, että farmariauto ajoi hurjaa nopeutta.  Emme tiedä todellista nopeutta vielä.

– Olemme nyt videokuvanneet turmapaikan ajoreitin bussista U-käännökseen ja takaisin. Matkaa on karkeasti arvioituna käännöspaikalta Rautavaaran tien risteyksestä reilu kilometri törmäykseen.

Poliisi on saanut U-käännöspaikan selville, koska Rautavaaran risteyksessä odotti pikkubussi matkustajineen juuri Nurmeksesta tullutta linja-autoa.

– Pikkubussin kuljettaja on kertonut nähneensä naisen tekevän U-käännöksen heti Rautavaaran risteyksen jälkeen, kertoo Mansikka-aho.

Kuljettaja tajusi vasta myöhemmin, että kyseessä oli sama farmariauto. Kuljettajalla ei ole näkö-eikä kuulohavaintoa törmäyksestä.

Ylinopeuden suuruutta ei ehkä koskaan saada selville

Poliisi on saanut selville kuulusteluissa, että äidin ohjaama farmariauto lähti heti käännöksen tehtyään kiihdyttämään takaisin Nurmeksen suuntaan.

Mansikka-ahon mukaan todellista ajonopeutta ei ehkä koskaan pystytä laskemaan.

– Keskinopeus on ehkä mahdollista saada selville, mutta se tulee jäämään alhaiseksi. 

Yllätystodistajana vapaalla ollut poliisi

Poliisi on kuullut alustavasti yllätystodistajaksi ilmaantunutta, vapaapäivällä ollutta poliisia.

– Poliisi ajoi farmariauton kanssa samaan suuntaan sallitua 100 kilometrin nopeutta.  Alustavissa keskusteluissa poliisi on kertonut naisen ohittaneen hänet.

Mansikka-ahon mukaan vapaapäivällä ollutta poliisia tullaan kuulustelemaan lisää mahdollisimman pian. Poliisilla ei ole vielä täyttä varmuutta siitä, onko mahdollisesti joku muukin nähnyt farmariauton ajavan. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.