Mainos

Rautavaaralla houkutellaan väkeä uurnille vaaliarpajaisilla

MTV:n uutisten kummikunta Rautavaara toivoo, että vaaliarpajaiset houkuttelevat yli 65 prosenttia kuntalaisista kunnallisvaaliuurnille. Vaaliarpajaisia kunnallisvaaleissa kokeilee ainakin kaksi muuta kuntaa.

Kunnat yrittävät kasvattaa kansalaisten äänestysintoa syksyn kunnallisvaaleissa erilaisilla houkuttimilla. Ainakin kolme kuntaa järjestää esimerkiksi vaaliarpajaiset. Yksi vaaliarpajaisiin turvautuva kunta on MTV:n uutisten kummikunta Rautavaara, jonka asukkaat ovat muutamissa vaaleissa olleet maan laiskimpia äänestäjiä.

Viime kunnallisvaaleissa Rautavaaran äänestysprosentti oli 62 ja aiemmin vieläkin alhaisempi. Kunnanjohtaja toivoo vaaliarpajaisten houkuttelevan uurnille lisää kuntalaisia.

-Jos äänestysprosentti on yli 65 prosenttia, niin arvomme viisi 50 euron lahjakorttia paikallisiin yrityksiin ja liikkeisiin, kertoo kunnanjohtaja Seija Teittinen.

Myös viime vuonna vaaliarpajaisia kokeiltiin muutamissa kunnissa. Viime vuoden eduskuntavaaleissa arpajaisia järjestettiin esimerkiksi Lohjalla ja Enontekiöllä. Lohjalla arvottiin digi-televisio ja Enontekiöllä poro. Lohjan arpajaisista tehtiin valitus oikeusasiamiehelle, joka piti menettelyä laillisena. Enontekiöllä alkuperäisestä palkinnosta piti sen sijaan luopua, koska elävää poroa ei saatu arpoa verotuksellisista syistä. Siksi arpajaisvoitto piti maksaa lihoina. Kummassakaan kunnassa arpajaiset eivät kuitenkaan olennaisesti nostaneet äänestysintoa.

Tänä vuonna Rautavaaran lisäksi arpajaiset järjestetään ainakin Haukivuorella ja Pieksämäellä. Oikeusministeriön arvion mukaan koko maassa äänestysintoa yritetään kohottaa erilaisilla houkuttimilla noin 10 kunnassa.

(MTV3)

(Kymmenen uutiset 09.10.2004)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.