Mainos

Rautatientorin metroasema auki tammikuussa

Rautatientorin metroasema pyritään avaamaan avaamaan matkustajille tammikuun puolessa välissä, jos lisätutkimukset eivät tuo mukanaan uusia korjauskohteita.

Tarkempi tieto aseman korjaustarpeesta saadaan kahden viikon kuluttua, kun suunnitelmat tarkentuvat.

- Pyrimme siihen, että asema palvelisi matkustajia tammikuun toisella viikolla, sanoo HKL:n toimitusjohtaja Matti Lahdenranta.

Ennen avaamista asemalla on korjattava muun muassa aseman pitkät liukuportaat, Kompassitasolta asematunnelitasolle johtavat lyhyet liukuportaat, useita sähkökeskuksia, valaisimia ja kytkimiä sekä muita kiinteistö- ja ratatekniikkaan liittyviä laitteita ja komponentteja.

Aseman hissejä ei saada niiden toimitusaikataulujen takia korjatuksi vielä tässä yhteydessä, vaan aluksi metrolaiturin ja asematunnelin välillä liikutaan ainoastaan liukuportaita pitkin. Pyörätuolin ja lastenvaunujen kanssa liikkuville lähimmät esteettömät asemat ovat tammikuussa Kamppi ja Kaisaniemi.

Sunnuntaina 8.11. sattuneen vesivahingon vuoksi Rautatientorin metroasema joudutaan korjaamaan perusteellisesti. Toistaiseksi metroasema on suljettu ja metrojunat ajavat sen ohi pysähtymättä. Asematunnelin liiketilat Kompassitasoa lukuun ottamatta palvelevat normaalisti.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.