Mainos

Rautateiden tavaraliikenne avautui kilpailulle

Rautatievirastoon on jo tullut kyselyitä tavaraliikenteen harjoittamisesta. Kilpailun avaaminen ei koske Suomen ja Venäjän välistä liikennettä.

Rautateiden tavaraliikenne on avautunut kilpailulle vuoden vaihtuessa. Ensimmäiset VR:n kilpailijat ilmaantuvat raiteille aikaisintaan elokuussa.

Rautatieviraston ylijohtaja Kari Alppivuori arvioi, että uudet toimijat ovat todennäköisimmin pieniä rautatieyhtiöitä. Ne voisivat harjoittaa syöttöliikennettä satamista ja tehtaista runkoratojen varteen.

Alppivuoren mukaan virastoon on saapunut odotetusti kyselyitä tavaraliikenteen harjoittamisesta.

- Yritykset laskevat nyt, kannattaako toiminta, sillä kilpailun avautuminen ei lisää kuljetettavan tavaran määrää, Alppivuori sanoo.

Hän pitää mahdollisena, että jossain vaiheessa myös ulkomaisia yrittäjiä pyrkii mukaan Suomen rautateiden tavaraliikenteeseen.

Ennen kuin täysin uusi yrittäjä raiteille pääsee, sen pitää saada lupa kolmesta eri paikasta. Rautatievirastosta pitää hakea turvallisuustodistus, sen jälkeen saada toimilupa liikenne- ja viestintäministeriöstä ja lopuksi Ratahallintokeskuksesta kapasiteettia ja käyttösopimus rataan.

Kilpailun avaaminen ei koske Suomen ja Venäjän välistä rautatieliikennettä, ja matkustajaliikenne jää edelleen VR:n hoidettavaksi.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.