Mainos

Rautaruukin yksityistämiseen potkua

Rautaruukin vireillä ollut yksityistäminen sai tänään lisäpotkua, kun kauppa- ja teollisuusministeriö aloitti valmistelut yhtiön osakkeiden tarjoamiseksi kotimaisille ja ulkomaisille sijoittajille.

Rautaruukki laskisi operaation yhteydessä mahdollisesti liikkeeseen myös institutionaalisille sijoittajille suunnattuja uusia osakkeita.

Valtion tavoitteena on pudottaa omistusosuutensa Rautaruukissa nykyisestä vajaasta 70 prosentista alle 50 prosentin. Omistuspohjan laajentamisessa toimivat pääjärjestäjinä SBC Warburg ja Union Bank of Switzerland sekä Merita Corporate Finance.

Kauppa- ja teollisuusministeriön apulaisosastopäällikkö Markku Tapio kuitenkin sanoo, ettei lopullista päätöstä osakemyynnin tai osakeannin järjestämisestä ole vielä tehty. Kaikki operaatioon liittyvät päätökset riippuvat kuluvan kevään markkinatilanteesta.

Valtion kassaan toista miljardia?

Tapio ei halua arvioida järjestelyn rahallista arvoa. Rautaruukin osakkeen nykyisellä kurssilla laskien pelkästään valtion omistusosuuden pudotus alle 50 prosentin toisi rahaa valtion kassaan hieman toista miljardia markkaa.

Yhdessä 15 miljoonan osakkeen uusmerkinnän kanssa summa nousee yli 1,5 miljardin.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.