Mainos

Rautaruukin tulos jää arvioidusta

Valtionyhtiö Rautaruukin tämän vuoden voitto jää noin 300 miljoonaa markkaa aiemmin arvioitua pienemmäksi. Voiton kaventuminen johtuu teräksen hintojen halpenemisesta.

Myös monet muut suuret suomalaisyhtiöt ovat joutuneet heikentämään tulosarviotaan tälle vuodelle. Yhtiön perjantaisen ilmoituksen mukaan koko vuoden voitto on suunnilleen sama kuin vuonna 1994. Tämä tietäisi sitä, että tulos rahoituserien jälkeen olisi noin 660 miljoonaa markkaa. Viime vuonna yhtiön voitto oli peräti 950 miljoonaa markkaa.

Aiemmin yhtiö arveli, että voitto jää vain hieman viimevuotista heikommaksi. Rautaruukin mukaan tulosta rasittaa erityisesti pitkien tuotteiden kysynnän väheneminen ja terästuotteiden ennakoitua suurempi hintojen lasku kesäkuukausina. Tämä johtuu siitä, että varastot ovat huvenneet laskettua hitaammin.

Loppuvuodesta hintojen lasku on kuitenkin tasaantunut, ja joidenkin tuotteiden hinnat ovat jo kääntyneet nousuun. Levyjä ja putkia on mennyt koko vuoden hyvin kaupaksi. Osaltaan Rautaruukin tilannetta on heikentänyt Raahen terästehtaan korjaustyöt. Nyt sekin on normaalituotannossa. Rautaruukin mukaan sen tuloskehitys on kaikesta huolimatta parempi kuin alalla yleensä.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.