Mainos

Rautaruukin Keskometalli ja Asva yhteen

Rautaruukin teräspalveluyhtiö Keskometalli ja Suomen suurin terästukkuliike Asva aiotaan fuusioida, Rautaruukki kertoi tänään.

Yhtiöiden yhteenlaskettu liikevaihto on noin 2,7 miljardia markkaa, josta Asvan osuus 1,6 ja Keskometallin 1,1 miljardia markkaa. Niiden yhdistyessä syntyy Pohjoismaiden toiseksi suurin teräspalvelualan yritys. Rautaruukki-konsernin liikevaihtoa uusi yhtiö kasvattaa vuositasolla lähes miljardilla markalla. Rautaruukki ja Valtameri ostavat samalla Aspo-konsernin 42 prosentin omistuksen Asvasta. Valtameri on tähän saakka omistanut Asvasta 38 ja Rautaruukki 20 prosenttia.

Nyt tehdyn kaupan jälkeen Rautaruukin omistusosuus nousee 51:een ja Valtameren 49 prosenttiin. Rautaruukki maksaa Asvan 31 prosentin osuudesta 106 miljoonaa ja Valtameri 11 prosentin osuudesta 38 miljoonaa markkaa. Ennen osakekauppoja Asva jakaa vanhoille omistajilleen osinkoa omistussuhteiden mukaisesti 107 miljoonaa markkaa. Aspon mukaan osakekauppa tuottaa Aspo-konsernille ennen veroja noin 230 miljoonan markan kassavirran. Satunnaisiin eriin kirjattava tuotto osakekaupasta on noin 90 miljoonaa markkaa. Asvan ja Keskometallin yhdistäminen edellyttää vielä Valtameren yhtiökokouksen hyväksyntää.

Rautaruukin mukaan fuusio tarjoaa synergiaetuja ja kustannussäästöjä mm. terästuotteiden varastoinnissa ja jakelussa niin, että järjestelyn arvioidaan parantavan Rautaruukin teräspalvelutoiminnan tulosta noin 50 miljoonalla vuodessa. Entistä suurempi ja tehokkaampi teräspalveluyhtiö vahvistaa lisäksi Rautaruukin asemaa terästukkukaupassa Suomen lisäksi myös muualla Itämeren alueella sekä IVY-maissa. Nykyinen Asva on keskittynyt pääasiassa Suomen ja Puolen markkinoille, kun taas Keskometallin toiminta on painottunut Suomen ohella varsinkin Baltian maihin.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.