Mainos

Rautaruukin junavaunut vihdoin Venäjälle

Rautaruukki on saanut kaupat aikaan omistamistaan 226 kaksikerroksisesta henkilöautojen kuljettamiseen tarkoitetuista junavaunusta. Venäläinen kuljetusyhtiö Apparel-2000 Ltd osti vaunuerän kokonaisuudessaan.

Kymmenen vuotta ostajaa odottaneet junavaunut tilasi aikanaan Neuvostoliitto, mutta maksusuorituksen puuttuessa vaunut jäivät Suomeen. Apparel kuljettaa autoja rautateitse Venäjän sisäisessä liikenteessä ja hoitaa myös vientikuljetuksia. Ostaja on suorittanut vaunuista etumaksun ja jokainen Venäjälle viety vaunuerä maksetaan etukäteen. Kauppahintaa osapuolet eivät kerro.

-Ensimmäiset 30 junavaunua viedään huhtikuussa ja viimeiset lähtevät meiltä lokakuussa. Junavaunut ovat täysin kunnossa ja meidän ei tarvitse tehdä niille muuta kuin kiinnittää veturin perään, kertoo Rautaruukin liiketoimintojen kehitysjohtaja Jorma Lukkari. Vaunut tilasi aikanaan Neuvostoliitto Ladan tehtaalle Togliattiin, mutta neuvostovallan romahdettua ei vaunuille enää maksajaa löytynyt. Junavaunut ovat olleet varastoituna vuodesta 1991 lähtien eri puolille Kainuun tyhjiä ratapihoja.

Pitkään ostajaa odottaneet junavaunut valmistettiin aikanaan Rautaruukin omistaman Transtechin junavaunutehtaalla Otanmäessä. Rautaruukki myi kesäkuussa 1999 Transtechin espanjalaiselle kiskokalustotuotteita valmistavalle Patentes Talgo S.A:lle. Kaupan yhteydessä junavaunut jäivät Rautaruukin omistukseen.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.