Mainos

Rautakirjan sulauttaminen SanomaWSOY:hyn hyväksyttiin

Rautakirjan ja mediayhtiö SanomaWSOY:n omistajat hyväksyivät tänään Rautakirjan sulauttamisen mediayhtiöön.

SanomaWSOY:ssa päätös tehtiin ilman ainuttakaan kysymystä ja täysin yksimielisesti, mutta joukko Rautakirjan pienomistajia oli tyytymättömiä osakkeiden vaihtosuhteeseen eli järjestelyssä Rautakirjan osakkeistaan saamaansa hintaan. He veivät yhtiön hallituksen esitykseen äänestykseen, mutta hallitusta tuki noin 99,9 prosenttia omistajista.

Paikalla olleista omistajista tilanne oli huomattavasti tasaisempi: 31 oli sulauttamisen puolella, 10 vastaan. Pienomistajat kuvasivat tunnelmaa haikeaksi, sillä osa oli Rautakirjan pitkäaikaisia omistajia. Osa heistä on myös yhtiön työntekijöitä.

Rautakirjan yhtiökokouksessa yksi pienomistaja katsoi, että yhdestä Rautakirjan osakkeesta pitäisi saada 6 tai jopa 7 SanomaWSOY:n osaketta. Laskelmansa hän perusti yhtiöiden julkistettuihin tulostietoihin ja tasearvoihin viideltä vuodelta.

Haarukka on sen verran suuri, että sitkeimmät saattavat viedä asian oikeuden ratkaistavaksi. Nyt hyväksytyllä vaihtosuhteella 1 Rautakirjan osakkeesta saa 5,3 SanomaWSOY:n osaketta.

Rautakirjan pienomistajat arvostelivat myös sitä, että äänivaltaisemmilla Rautakirjan A-osakkeilla saa vähemmän äänivaltaisia SanomaWSOY:n B-osakkeita, vaikka mediayhtiölläkin on kaksi osakesarjaa.

Rautakirjan omistajien mielestä äänivaltaisemmat osakkeet olisi pitänyt vaihtaa SanomaWSOY:n äänivaltaisempiin osakkeisiin.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.