Mainos

Rautakirja kasvoi kannattavasti

Rautakirjan tuloskehitys jatkui alkuvuonna hyvänä. Konsernin tulos rahoituserien jälkeen parani 43 prosentilla ja oli arvoltaan 93 miljoonaa markkaa eli 15,7 miljoonaa euroa.

Yhtiön osakekohtainen tulos parani lähes saman verran 10,1 markkaan. Toimialoista eniten kannattavuutta paransivat kioskikauppa sekä lehtitukkukauppa. Kirjakauppa sen sijaan kasvatti tappiotaan lähes neljänneksellä. Rautakirjan liikevaihto oli tammi-kesäkuussa 1,8 miljardia markkaa eli 305 miljoonaa euroa, missä oli kasvua vuoden takaisesta 14 prosenttia.

Eniten kasvoi konsernin suurin toimiala eli kioskikauppa. Sille kasvua kertyi 18 prosenttia. Liikevaihto oli 970 miljoonaa markkaa. R-kioskien määrä on nopeassa kasvussa varsinkin Virossa, missä kioskien määrä kasvoi vuoden takaisesta 73 prosenttia. Kioskeja oli Virossa 201 kappaletta, kun niiden määrä Suomessa oli 726.

Myös elokuvatoiminta-ryhmä kasvoi nopeasti, 17 prosenttia viime vuodesta. Kasvu keskittyi varsinkin Helsinkiin, Tampereelle ja Poriin, joissa Finnkino avasi viime vuoden aikana uudet monisaliteatterit. Koko vuoden liikevaihdon Rautakirja ennakoi kasvavan runsaalla kahdeksalla prosentilla 3,8 miljardiin markkaan. Tuloksesta odotetaan hieman viimevuotista parempaa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.