Mainos

Rautakiran viime vuosi oli kasvua

Sanoma-WSOY-konserniin kuuluvan Rautakirjan viime vuosi sujui kasvun merkeissä. Yhtiön liikevaihto kasvoi kymmeneksen 3,8 miljardiin markkaan ja tulos rahoituserien jälkeen koheni runsaat 3 prosenttia 228 miljoonaan markkaan. Konsernin liikevoitto oli 12,1 prosenttia edellisvuotta parempi eli 222,6 miljoonaa markkaa.

Rautakirjan kaikki toimialat kasvattivat liikevaihtoaan. Pizza Hut -ketjua lukuunottamatta kaikki konsernin osat paransivat myös tuloksiaan. Konserni on vuoden aikana laajentunut vahvasti Viroon ja Latviaan yhtiön päätoimialoilla kioski- ja lehtitukkukaupassa, kirjakaupassa ja elokuvatoiminnassa. Kotimaassa Rautakirja on kasvattanut omistustaan mm. Jokerit HC:ssä. Kun yritysostojen vaikutukset eliminoidaan, liikevaihdon vertailukelpoiseksi kasvuksi jää 6,5 prosenttia. Rautakirjan kioskikauppa, johon kuuluvat R-kioskit Suomessa ja Virossa sekä Veikkausrasti, kasvatti liikevaihtoaan noin 14 prosenttia 2 miljardiin markkaan.

Kioskikaupan liikevoitto parani kolmanneksella 97,3 miljoonaan markkaan. Lehtitukkukaupassa sekä liikevaihto että liikevoitto kasvoivat 7-8 prosentin tahtia, liikevaihto noin 917 miljoonaan ja liikevoitto 56,7 miljoonaan markkaan. Kirjakauppatoimiala, johon Suomalaisen Kirjakaupan lisäksi kuuluvat Yliopistokirjakauppa ja virolainen Astro Raamatud, kasvoi liki 6 prosenttia 637 miljoonaan markkaan ja paransi tulosta melkein 30 prosenttia 36 miljoonaan markkaan.

Rautakirjan Elokuvatoiminta-yksiköllä on Finnkinon lisäksi tytäryhtiöt Virossa ja Latviassa. Se kasvoi runsaat 4 prosenttia 260 miljoonaan markkaan ja tulos parani 11,4:stä 15 miljoonaan markkaan. Eurostrada- ja Motorest-taukopaikoista sekä Pizza Hut -ravintoloista muodostuva ravintolatoiminta kasvoi yli 7 prosenttia 228 miljoonaan markkaan. Liiketulos painui Pizza Hutin ongelmien vuoksi 13,3 miljoonaa markkaa miinukselle, kun se vuotta aiemmin oli 4,5 miljoonaa plussalla.
(STT)
Rautakirjan pörssitiedote

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.