Mainos

Rautakauppojen hintakisa kovenee

Saksalaisen Bauhausin tulo Suomen rautakauppamarkkinoille kiristää kilpailua ketjujen välillä.

Rautakaupan hyllyja

Rautakauppojen hintakisa kovenee Suomessa uuden saksalaisen rautakauppaketjun Bauhausin tultua tänään markkinoille. Uuden liikkeen Vantaalle avannut Bauhaus lupaa kymmenen prosentin alennuksen hinnoistaan, jos jostain löytyy halvempi vastaava tuote. MTV:n uutiset selvitti remonttitarpeiden hintoja Bauhausissa, K-Raudassa ja Starkissa.

MTV:n Uutiset vertaili kolmen satunnaisesti valitun tuotteen, lastulevyn, Remontti Ässän valkoisen maalin ja Bahco-sahan päivän hintoja.

Saman kokoisen 11-millisen lastulevyn saa halvimmalla Bauhausista. K-Rauta on edullisempi kuin Starkki. Kuviota sekoittaa se, että Starkissa kanta-asiakas saa hinnoista ainakin parikymmentä prosenttia pois.

- Silloin kun löytyy selkeä osoite, että jossakin kohtaa olemme olleet kalliimpia, me muutamme hintaa välittömästi," sanoo Bauhausin johtaja Teemu Kuusijärvi.

Muutoksen aihetta onkin jo ensimmäisenä päivänä. Vantaanportin K-Raudassa on hiljaista, mutta rautakaupat ovat vakoilleet toistensa hintoja.
Vertailussa olevan yhdeksän litran pönttön valkoista sisämaalia, saa K-Raudasta noin neljäkymmentä markkaa halvemmalla kuin Bauhausista. Starkin listahinta on korkein.

- Avajaiskampanjat ovat aina avajaiskampanjoita, katteet ratkaisevat kuitenkin kaikilla. Kaupan pitää olla kannattavaa," toteaa yksikön päällikkö Denis Romi Starkista.

- Ei pelkkä tuote ja hinta vaan tarvittaessa tuote valmiiksi asennettuna avaimet käteen periaatteella, meiltä saa ideoita, ratkaisuja, ei pelkästään tuotetta," kertoo johtaja Perttu Rinta Rautakeskosta.

22-tuumainen Bahco-merkkinen saha maksoi Bauhausissa noin viisikymppiä ja Starkissa yli kuusikymppiä. K-Raudassa samaa sahaa ei ollut, mutta lähinnä vastaava saman valmistajan saha maksoi alle neljäkymppiä.

Lähiviikot näyttävät, miten pysyvää hintakilpailusta tulee. Ketjut uskovat uuden toimijan piristävän koko alaa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.