Mainos

Rautakauppayhdistys: Spraymaalit valvottuun myyntiin

Suomen rautakauppayhdistys ry. suosittaa yhdistyksen jäsenyrityksille, että rauta- ja sisustustarvikekaupat siirtäisivät spraymaalit itsepalvelusta valvottuun myyntiin.

Tämä ei vaikeuta spraymaalien ostamista niiden asiakkaiden osalta, jotka hankkivat niitä oikeisiin käyttötarkoituksiin, mutta se ehkäisee huomattavasti hävikkiä sekä satunnaisostoja ja sitä kautta parantaa kaupunkikuvaa ja säästää kustannuksia, yhdistys painotti.

Spraymaaleilla tehdyt töherrykset julkisiin rakennuksiin, liikennevälineisiin ja muihin julkisiin pintoihin merkitsevät yksityisille kiinteistöjen omistajille, kunnille ja laitoksille vuosittain kymmenien miljoonien markkojen puhdistuskustannuksia, Suomen rautakauppayhdistys arvioi.

Kaupan keskusliitto pitää tärkeänä, että myös muut toimialayhdistykset, joiden jäsenyritykset myyvät spraymaaleja, antavat vastaavanlaisen suosituksen omille jäsenilleen. Kaupan keskusliiton toimitusjohtaja Guy Wires kertoi keskiviikkona, että jo nyt eräät liikkeet ovat siirtyneet valvottuun myyntiin eikä siitä ole havaittu olevan haittaa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.