Mainos

Rauman telakalle kotimaisia sijoittajia – myös valtio mukaan

Suomen valtio lähti noin viiden miljoonan euron sijoituksella mukaan Rauman telakkaan.

Telakan omistajayhtiö Rauma Marine Constructions (RMC) kertoi keskiviikkona saaneensa uusia kotimaisia sijoittajia, joista yksi on valtion riskisijoitusyhtiö Suomen Teollisuussijoitus.

Sen omistusosuus RMC:stä on sijoituksen jälkeen hieman alle 20 prosenttia, kertoo RMC:n toimitusjohtaja Heikki Pöntynen.

RMC:n osakepääoma nousee sijoitusten myötä lähes 25 miljoonaan euroon, eli valtio sijoitti Rauman telakkaan noin viisi miljoonaa. Muita uusia sijoittajia ovat varainhoitoyhtiö Taaleritehtaan hallinnoima rahasto, jonka osuus yhtiöstä on nyt hieman yli 20 prosenttia, sekä telealan sijoitusyhtiö Finda hieman alle 20 prosentin osuudella.

RMC:n toimitusjohtaja Pöntysen mukaan sijoitukset antavat telakalle uskottavuutta isompiin laivanrakennusprojekteihin.

Tällä hetkellä RMC:llä on noin 40 omaa työntekijää. Välilliset työllisyysvaikutukset hankkeiden aikana mitataan sadoissa työntekijöissä.

– Kun Silja Serenade oli meidän altaassa, oli projektissa töissä yli 400 ihmistä, Pöntynen sanoo.

Elinkeinoministeri Olli Rehnin (kesk.) mukaan sijoitukset ovat vahva osoitus suomalaisen meriteollisuuden voimasta ja osaamisesta. Oikeus- ja työministeri Jari Lindströmin (ps.) mukaan uudet hankkeet toteutuessaan toisivat vähintään satoja uusia työpaikkoja erityisesti telakan alihankintaverkostoon. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.