Mainos

Rauman kaupunginjohtaja: Neuvottelut telakan uusiokäytöstä on jo aloitettu

Rauman kaupunginjohtaja Kari Koski uskoo, että Rauman telakan kohtalo ei ole tämänpäiväisen päätöksen jälkeenkään sinetöity. Hän toivoo, että telakalle löytyisi pikaisesti korvaavaa toimintaa.

Rauman telakan toiminta nykyisessä muodossaan loppuu.

Telakkayhtiö STX keskittää toimintansa Suomessa Turun telakalle. Raumalta ja Turusta katoaa 700 työpaikkaa ensi kesään mennessä. STX:n mukaan Raumalle saattaa jäädä jotain pientä toimintaa.

Rauman kaupunginjohtaja Kari Koski toivoo, että telakalle löytyisi korvaavaa toimintaa pikaisesti. Neuvottelut ovat hänen mukaansa jo alkaneet.

– Jotain muuta telakalla voidaan tulevaisuudessakin tehdä, mutta ei tietenkään sentasoisesti ja -tyylisesti, mitä nyt tehdään. Meillä on ollut viikonloppuna 5 eri neuvottelukosketusta puhelimitse uusista mahdollisuuksista. Jotain toimintaa on kehitteillä, mutta se on sitten eri asia, onko se perinteistä telakkatoimintaa.

Mahdollinen korvaava toiminta liittyy Kosken mukaan meritekniikkaan ja raskaaseen metalliteollisuuteen, joka tarvitsee satamaa ja meren läheisyyttä.

– Esimerkiksi logistiikkaa pystytään hoitamaan, kun se tehdään niin sanotusti rannassa eikä isoja kappaleita kuljeteta pitkin teitä. Suunnitelmat ovat kuitenkin vielä ihan alkutekijöissään.

"Eteenpäin mennään ja asiat hoidetaan"

Rauman kaupungilla on suunnitelmia myös telakan vanhan henkilöstön työllistämiseksi. Koski toivoo, että valtio antaisi lisämäärärahoja uusien suunnitelmien liikkeelle saamiseksi.

– Kaikki, mitä vastaan tulee, otetaan vastaan, ja ryhdytään hommiin.

Kaiken kaikkiaan Koski on hyvin pettynyt STX:n päätökseen.

– Raumalla on tehty laivoja yli 100 vuotta. Eli uutinen on tietysti meidän kannaltamme dramaattinen. Mutta eteenpäin mennään, asiat hoidetaan ja ihmisiä autetaan.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja