Rauma Oy maksaa vahingonkorvauksia

Rauma Oy joutuu korkeimman oikeuden päätöksen mukaan maksamaan 800 000 markkaa vahingonkorvauksia tanskalaiselle FLS Miljö A/S Enviromental Management -yritykselle. Pitkään 90-luvun alusta lähtien jatkunut riita koski tanskalaisyrityksen ja silloisen Rauma-Repola Offshore Oy:n välillä allekirjoitetun aiesopimuksen sitovuutta. Tanskalaisyritys ja Rauma-Repola olivat sopineet aiesopimuksella aliurakoista rikinpoistolaitteiston toimittamisesta kolmeen suomalaisvoimalaan.

Kun aiesopimus allekirjoitettiin, ei tanskalaisfirma ollut vielä tehnyt sopimusta suomalaisen tilaajan kanssa. Suomalaisosapuolen mielestä tanskalaisfirma oli aiesopimuksen perusteella velvollinen tarjoamaan sille sopimuksessa määritellyt työt. Helsingin käräjäoikeus ja hovioikeus pitivät aliurakoita koskevia aiesopimuksia sitovina, kun taas korkein oikeus päätyi ratkaisussaan täysin eri kannalle.

Helsingin käräjäoikeuden ja hovioikeuden sopimusriidan päätöksissä tanskalaisyritys tuomittiin 10 miljoonan Tanskan kruunun korvauksiin, kun Rauma-Repola ei saanut havittelemiaan aliurakoita. Yritykset eivät päässeet sopimukseen hintatasosta tanskalaisfirman pitäessä Rauma-Repolan hinnoittelua aivan liian korkeana eikä varsinaista sopimusta aliurakoinnista syntynyt.
(STT)

Lue myös:

    Uusimmat