Mainos

Raul Castro haluaa dialogiin Yhdysvaltojen kanssa

Raul Castro on aiemminkin ehdottanut Yhdysvalloille vuoropuhelua, mutta presidentti Bushin hallinnon mukaan dialogi on mahdollista vasta, kun Kuubassa on pidetty vapaat vaalit ja maan poliittiset vangit on vapautettu.

Kuuban väliaikainen presidentti Raul Castro ehdottaa Yhdysvaltojen seuraavalle presidentille vuoropuhelua lähes puoli vuosisataa jatkuneen vihanpidon jälkeen.

Castro puhui tänään Kuuban kansallispäivän juhlallisuuksissa Camagueyssa.

-Jos Yhdysvaltain uusi hallinto pystyy luopumaan määräilevästä asenteestaan ja keskustelemaan sivistyneesti, se on erittäin tervetullutta. Mutta jos näin ei tapahdu, niin olemme valmiit jatkamaan vastakkainasettelua toiset 50 vuotta, Castro sanoi.

Viime vuonna kansallispäivän juhlissa puhui 76-vuotiaan Raulin isoveli Fidel Castro. Viimevuotiset juhlat ovat toistaiseksi jääneet 80-vuotiaan Fidel Castron viimeiseksi julkiseksi esiintymiseksi, sillä juhlien jälkeen hän sairastui ja luovutti vallan väliaikaisesti veljelleen.

Bush ei innostu dialogista

Kuuban kansallispäivää vietetään vuonna 1953 tapahtuneen Moncadan varuskunnan taistelun vuosipäivänä. Fidel ja Raul Castron johtamaa hyökkäystä on pidetty vuonna 1959 tapahtuneen Kuuban vallankumouksen lähtölaukauksena.

Raul Castron esiintyminen kokosi Camagueyhin noin 100 000 hengen yleisön, vaikka häntä ei olekaan pidetty yhtä karismaattisena esiintyjänä kuin isoveljeään.

Raul Castro on aiemminkin ehdottanut Yhdysvalloille vuoropuhelua, mutta presidentti George W. Bushin hallinnon mukaan dialogi on mahdollista vasta, kun Kuubassa on pidetty vapaat vaalit ja maan poliittiset vangit on vapautettu.

Valkoisen talon tiedottaja Sean McCormack totesi tänään, että Castro tarvitsee todellista vuoropuhelua vain ja ainoastaan Kuuban kansan kanssa.

Fidel Castro on sairastumisensa jälkeen nähty esiintymässä vain valokuvissa ja videonauhoilla. Hänen mielipiteitään kansainvälisestä politiikasta ja arkkivihollisesta Yhdysvalloista on voitu lukea puoluelehti Granman sivuilta.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.