Rauhoita koti viikonlopuksi näillä vinkeillä

Epämääräisiä vaatekasoja, jalkoihin takertuvia lastenleluja, pöydällä lojuvia lehtiä ja paikkaansa etsiviä kenkäpareja? Näillä vinkeillä rauhoitat sekä omaa mieltäsi että kotisi tunnelmaa.

Raivaa kodistasi pois kaikki ylimääräinen tavara, mikä saa sinut hermostuneeksi. Jätä vain itsellesi hyvää mieltä tuovat esineet esille. Tarpeettomista tavaroista ja vaatteista voi olla iloa muille ja ne voi laittaa kierrätykseen tai myydä kirpputoreilla.

Tietyt värit tuovat myös rauhaa. Sininen liitetään usein luovuuteen ja hyvinvointiin, vihreä taas uuteen elämään. Yksittäisiä värejä tärkeämpää kuitenkin on, että rauhallisessa tilassa toistuvat tietyt samat värisävyt.

Sisusta kotisi vain huonekaluilla, joita käytät. Liian ahtaassa tilassa on vaikea liikkua ja sen vuoksi huonekalujen ympärille kannattaa jättää reilusti avointa tilaa. Jos mahdollista, jätä makuuhuoneesi vain lepäämistä varten.

Anna valon virrata ikkunoista. Puhtaista ikkunoista kesä pääsee sisälle ja viherkasveilla voi lisätä vehreyttä jokaiseen huoneeseen. On sanottu, että pelkästään viherkasvien katsominen vähentää verenpainetta. Myös pelkkä kimppu luonnonkukkasia pöydällä piristää mieltä.

Kuva: Aleksandr Volkov / Colourbox

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja