Mainos

Rauhanturvaajille joulutervehdyksiä

Tasavallan presidentti Martti Ahtisaari ja puolustusministeri Anneli Taina ovat lähettäneet joulutervehdyksensä suomalaisille rauhanturvaajille.

Presidentti Ahtisaari palautti joulutervehdyksessään mieliin Suomen pitkän ja ansiokkaan työn rauhanturvaamistoiminnassa.
-Suomelle YK on yleismaailmallisen luonteensa vuoksi yhä ensisijainen toimija kansainvälisen rauhan ja turvallisuuden ylläpitämisessä, presidentti Ahtisaari linjasi tätä päivää.

Puolustusministeri Taina puolestaan käsitteli tervehdyksessään mm. puolustushallinnon tekemiä parannuksia rauhanturvaajien palvelusoloihin.
-Puolustusministeriö jatkaa ponnisteluja rauhanturvaajien taloudellisen aseman edelleenkehittämiseksi, puolustusministeri Taina lupasi.

Suomalaisia rauhanturvaajia on palveluksessa ulkomailla lähes 1200 henkilöä. Eniten heitä on Libanonissa ja Bosniassa, joissa kummassakin palvelee lähes 500 rauhanturvaajaa. Makedoniassa on mukana hiukan yli 200 henkilöä. Muissa kohteissa väkeä on, lähinnä sotilastarkkailijoina, kolmattakymmentä.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.