Mainos

Rauhanturvaajia jälleen vapaaksi Sierra Leonessa

Suurin osa pantivankeina olleista YK:n rauhanturvaajista on vapautettu Sierra Leonessa. Maan hallitusta vastustavien kapinallisten panttivankina on enää noin 70 rauhanturvaajaa

Sierra Leone

Kapinalliset vapauttivat viime yönä noin 180 rauhanturvaajaa. Osa vapautetuista vangeista on jo päässyt naapurimaahan Liberiaan.

Sierra Leonen hallitusta vastaan taistelevat kapinalliset ovat pitäneet panttivankeinaan noin 500 YK:n rauhanturvaajaa. Osa on vapautettu jo aiemmin, mutta osan epäillään saaneen surmansa. Suurin osa kaapatuista rauhanturvaajista on afrikkalaisia.

Sissijohtaja oikeuteen

Foday Sankoh

Sierra Leonen presidentti on ilmoittanut, että kapinallisten johtaja Foday Sankoh (kuvassa) joutuu pian oikeuteen. Taistelua hallituksen joukkoja vastaan johtanut Sankoh pidätettiin tämän kuun puolivälissä Freetownissa. Sierra Leonen hallituksen edustajan mukaan on olemassa todisteita, että Sankoh osallistui YK:n rauhanturvaajien kaappaamiseen.

Kansainvälinen ihmisoikeusjärjestö Amnesty International vaatii, että Sankoh ja muut sotarikoksiin syyllistyneet joutuvat oikeuteen vastaamaan teoistaan.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.