Mainos

Rauhanturvaajat vapautettu Sierra Leonessa

Sierra Leonen kapinalliset ovat vapauttaneet loput panttivankeina pidetyt YK:n rauhanturvaajat. Yli 500 YK:n rauhanturvaajaa jäi toukokuun alussa Sierra Leonen vallankumousarmeijan panttivangiksi. Sotilaat olivat riisumassa kapinallisia aseista vuonna 1999 solmitun rauhansopimuksen mukaisesti.

Kaikki rauhanturvaajat on vapautettu Sierra Leonessa

YK:n laskujen mukaan kaikki 500 siepattua rauhanturvaajaa on nyt vapautettu. Viimeisetkin 85 panttivankia on lennätetty Liberian pääkaupunkiin Monroviaan. Neljä rauhanturvaajaa on yhä kateissa. He ovat todennäköisesti samat sotilaat, joiden ruumiit löytyivät viime viikolla.

YK:N pääsihteeri Kofi Annan oli huojentunut sieppauksen päättymisestä. Annanin ja YK:N ongelmat Sierra Leonessa eivät kuitenkaan ole ohi. Kapinallisia ei ole riisuttu aseista ja lisäksi useimpien Sierra Leonelaisten usko YK:N toimintaan horjuu. Tällä hetkellä tilannetta pääkaupunki Freetownin ympäristössä valvovat entisen siirtomaaisännän Britannian sotilaat.

Veriset taistelut kapinallisten ja maan armeijan välillä ovat jatkuneet viime yönä.

Sisällissodan repimään Sierra Leoneen lähetetään kuitenkin lisää rauhanturvaajia. Länsi-Afrikan maiden yhteistyöjärjestö Ecowas lähettää maahan 3 000 rauhanturvaajaa lisää.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.