Mainos

Rauhanturvaajat pysäyttivät Norsunluurannikon armeijan etenemisen

YK:n rauhanturvaajat ovat pysäyttäneet Norsunluurannikon armeijan, joka oli matkalla maan pohjoisosan kapinallisalueille. YK on joutunut keskeyttämään avustustyönsä maassa levottomuuksien vuoksi.

Norsunluurannikon armeija on jatkanut hyökkäyksiään kapinallisten hallinnassa oleville alueille. Ranskan puolustusministeri Michele Alliot-Marie kertoi YK:n rauhanturvajoukkojen pysäyttäneen armeijan sotilassaattueen, joka oli matkalla Norsunluurannikon pohjoisosan kapinallisalueille.

Hallituksen ja kapinallisten välinen tulitauko alkoi rakoilla eilen, kun armeija käynnisti ilmahyökkäyksen kapinalliskaupunkeihin. Tänään mukaan liittyivät maavoimat.

Levottomuudet ovat pakottaneet YK:n keskeyttämään avustustyönsä maassa. Nigerian presidentti Olusegun Obasanjo tänään matkaamaan poliittisen väkivallan repimään länsiafrikkalaiseen valtioon neuvottelemaan uudesta tulitauosta.

Pääkaupungissa Abidjanissa oppositiopuolueiden toimistoihin tehtiin iskuja, joista syytettiin presidentti Laurent Gbagboa tukevaa nuorisojärjestöä. Tarkkailijoiden mukaan sama ryhmä oli ilmeisesti vastuussa eilisistä hyökkäyksistä sanomalehtien toimituksiin.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.