Mainos

Rauhanturvaajat Itä-Timoriin viikonloppuna

Australian johtamat kansainväliset joukot saapuvat Itä-Timoriin sunnuntaina tai maanantaina, sanoi Australian puolustusministeri John Moore tänään. Noin miehen vahvuisiin joukkoihin osallistuu toistakymmentä maata. Moore sanoi myös, että Indonesian päätös irtisanoa turvallisuussopimuksensa Australian kanssa saattaa vaikuttaa kielteisesti yhteistyöhön Indonesian armeijan kanssa. Jotkut Indonesian armeijan osat eivät luultavasti ole kovin yhteistyöhaluisia, hän sanoi.

Indonesia ilmoitti aiemmin päivällä sanovansa irti turvallisuussopimuksensa Australian kanssa, koska se ei hyväksy Australian toimintaa Itä-Timorin kysymyksessä. Neljä vuotta sitten solmitulla sopimuksella on tarkkailijoiden mukaan lähinnä vain vertauskuvallinen merkitys. Samanaikaisesti hävitys Itä-Timorin pääkaupungissa Dilissä jatkui. Uutistoimisto Reutersin kirjeenvaihtaja kertoi tänään, että useimmat talot kaupungissa on poltettu tai että ne ovat muuten vaurioituneet. Tuhoon ovat osallistuneet paitsi Indonesiaa tukevat puolisotilaalliset joukot myös Indonesian armeija, kirjeenvaihtaja kertoi.

EU kehottaa tunnustamaan Itä-Timorin valtion

Euroopan unionin parlamentti vetoaa jäsenmaihin, että ne tunnustaisivat Itä-Timorin valtion ja solmisivat diplomaattisuhteet sen kanssa mahdollisimman pian. Parlamentti toivoo kaikilta jäsenmailta myös rahallista tukea Itä-Timoriin lähetettäville YK:n rauhanturvajoukoille sekä humanitaarisen avun toimittamiseksi alueen väestölle.

Presidentti Bill Clinton sanoi tänään, että Yhdysvallat on valmis lähettämään 200 rauhanturvaajaa Itä-Timoriin.
(STT-Reuters-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.