Mainos

Rauhanturvaaja haavoittui omien luodeista?

Pääesikunta tutkii, johtuiko suomalaisen rauhanturvaajan toissaviikkoinen haavoittuminen Afganistanissa suomalaissotilaiden omista luodeista.

Pohjois-Afganistanissa puolitoista viikkoa sitten haavoittunut suomalainen rauhanturvaaja loukkaantui mahdollisesti suomalaissotilaiden omista luodeista. Aiemmin on kerrottu, että rauhanturvaaja haavoittui Afganistanin poliisin tulituksessa. Tutkinta jatkuu edelleen. Puolustusvoimat on pyytänyt keskusrikospoliisilta virka-apua.

Suomalainen kuuden hengen rauhanturvaajajoukko joutui kahdesti tulituksen kohteeksi Pohjois-Afganistanissa 1. lokakuuta Suomen aikaa kello 17.50, kun joukko oli harjoittelemassa pimeätoimintaa. Suomalaiset vastasivat tuleen. Tulitaistelu kesti noin 15 minuuttia. Pääesikunnasta vahvistettiin, että tulitaistelu todella tapahtui.

Rintaan ja jalkaan haavoittunut suomalainen evakuoitiin norjalaiseen kenttäsairaalaan ja leikattiin. Kahden päivän päästä hänet lennätettiin jatkohoitoon Suomeen. Tälle hetkellä sotilasta hoidetaan Helsingissä Töölön sairaalassa. Rauhanturvaaja on toipumassa mutta tarvitsee vielä leikkaushoitoa.

Pääesikunnan viestintäosasto oli ampumavälikohtauksen johdosta yhteydessä Afganistanin suomalaiseen Isaf-joukkoon keskiviikkona 4. lokakuuta, jolloin tiedotusosaston päivystävälle upseerille kerrottiin, että ampujaksi oli varmistunut paikallinen poliisi.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.