Mainos

Rauhanneuvotteluissa edistystä: serbit ja albaanit saman pöydän ääreen

Yhdysvaltain ulkoministeri Madeleine Albright sanoi tänään taivuttaneensa serbit ja Kosovon albaanit ensi kertaa saman neuvottelupöydän ääreen. Neuvotteluja on tähän asti käyty Rambouillet'ssa, Pariisin lähellä, vain välittäjien avulla.

Albright sanoi uskovansa, että albaanit ovat halukkaita allekirjoittamaan sopimuksen, joka palauttaisi rauhan taistelujen repimään Kosovoon. Serbiosapuolesta hän sanoi toivovansa, että sekin käsittäisi olevan oman etunsa mukaista allekirjoittaa sopimus.

Albright sanoi albaanien valtuuskunnan myöntävän, että entisen Jugoslavian yhteysryhmän esittämä rauhansuunnitelma on oikeudenmukainen maakunnan asukkaille.
-Kaikki merkit viittaavat siihen, että he (Kosovon albaanit) ovat valmiit allekirjoittamaan sopimuksen ennen rauhanneuvottelujen päättymistä, hän sanoi.

Albright puhui toimittajille ennen lähtöään Rambouillet'sta, jossa osapuolet ovat neuvotelleet jo viikon ilman merkittävää tulosta. Albright on lähtenyt Pariisiin osallistuakseen yhteysryhmän ulkoministereiden kokoukseen myöhemmin tänään. Myös EU:n ulkoministerit kokoontuvat Pariisissa sunnuntaina kuullakseen selostuksen rauhanneuvottelujen tilanteesta.
(STT-Reuters)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.