Mainos

Rauhanneuvottelija MTV:lle: ”Qatarin kriisissä mennään loppuun asti"

4:09

Ainakin seitsemän Lähi-idän maata on katkaissut diplomaattisuhteet Qatariin maan väitettyjen terrorismiyhteyksien takia.

Useat maat sanovat keskeyttävänsä kaiken liikenteen Qatariin seuraavan vuorokauden aikana sekä karkottavansa Qatarin diplomaatit 48 tunnin sisällä.

Tilanteella voi olla laajatkin poliittiset ja taloudelliset seuraukset.

Qatarissa on muun muassa tarkoitus pelata jalkapallon MM-kisat vuonna 2022, mikä saa valtavasti kansainvälistä huomiota ja pelissä on runsaasti rahaa.

Tästä huolimatta CMI-konfliktinratkaisujärjestön asiantuntija Hussein al-Taee kertoo MTV Uutisille olettavansa, että kriisissä mennään loppuun asti ja katsotaan kuka jänistää ensin.

- Qatarin stadionia rakentavat vierastyöläiset ja siellä on keskimäärin yksi tai kaksi kuolemaa päivässä. Jotenkin nyt tuntuu, että universumi kostaa Qatarille. Hyvin kalliit kisat ollaan järjestämässä ja nyt tässä on tämä taloudellinen ja poliittinen kriisi edessä, al-Taee pohtii. 

Mistä koko tilanne johtuu ja mitä vaikutuksia sillä voi olla? Kuinka sekä Qataria että Saudi-Arabiaa tukeva Yhdysvallat tasapainon? Katso yllä olevalta videolta Kymmenen uutisissa vierailleen Hussein al-Taeen näkemykset monimutkaisen tilanteen ulottuvuuksista.

Videolla alla lisää Qatarin tilanteesta. Haastattelussa Qatarissa asuva suomalainen Ulla Rohiola.

2:32

Lisää aiheesta
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja