Mainos

Räty verotuskohusta: En toimisi niin nyt

Sosiaali- ja terveysministeri Laura Räty (kok.), ei koe tehneensä väärin, vaikka kikkaili verotuksella lääkärinä työskennellessään vuosina 2007-2011.

Räty myöntää, että tulojen nostaminen kevyemmin verotettuina osinkoina ei ole yhteiskunnallisesta näkökulmasta oikein. Hän pitää kuitenkin tärkeänä sitä, että ruuhkavuosia elävät vanhemmat voivat järjestää töitään helposti.  

Ylen mukaan Räty muunsi yksityisvastaanotostaan saamiaan sivutuloja palkan sijasta osingoiksi ja luontaiseduiksi laillisen yhtiöjärjestelyn kautta.  

– Pitkällä tähtäimellä sellaisen järjestelyn ei pidä olla mahdollista, eikä myöskään kannattavaa. Tämä on kuitenkin ollut ja on yhä lääkäreille hyvä tapa yhdistää erilaisia töitä ja työnantajia toisiinsa ja tehdä töitä useilla paikkakunnilla. Työn verotuksen pitäisi olla sen verran kannustavaa, että tämmöistä toimintaa ei tarvittaisi, Räty sanoi toimittajille.  

– En koe tehneeni väärin, mutta jos nyt pitäisi arvioida, perustaisinko sellaisen yhtiön, niin en perustaisi.  
Räty kertoi työskennelleensä kahden lapsensa synnyttyä joitakin aikoja yhtä aikaa päivystäjänä lääkärinä eri puolilla Suomea nykyisellä Attendolla, yksityislääkärinä Mehiläisessä ja virassa Husissa.  
Hän luopui järjestelystä siihen liittyvien sidonnaisuuksien vuoksi heinäkuussa vuonna 2011, kun elokuussa aloitti Helsingin sosiaali- ja terveysasioista vastaavana apulaiskaupunginjohtajana.  
  
Ei vertaile itseään Ailukseen  
  
Räty ei suostu vertamaan omaa toimintaansa Kevan entisen toimitusjohtajan Merja Ailuksen toimintaan, jota hän paheksui ollessaan Kevan hallituksen puheenjohtaja. Räty on sopinut Ailuksen kanssa, että kumpikaan ei puhu asiasta julkisuudessa.  

Ministeri pahoitteli myös ihmisiä suututtanutta Verkkouutisten haastattelua, jossa hän sanoi, että hyvin pieni osa suomalaisista vanhemmista tienaa alle 2100 euroa kuukaudessa.  

– En väitä tuntevani kenenkään muun arkea. Elän kahden pienen lapsen vanhempana juuri sellaista arkea kuin työtä ja perhe-elämää yhdistävissä perheissä eletään. Olen etuoikeutetussa asemassa siinä mielessä, että olen hyvätuloinen ja perheessämme on paljon erilaisia rakenteita, jotka tukevat arjessa selviytymistä, Räty vastasi kysymykseen, onko hän vieraantunut tavallisten ihmisten arjesta.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.