Mainos

Räty: Nuoria ja irtisanomisuhan alla olevia tuettava

AKT:n puheenjohtaja Timo Räty on erittäin huolissaan työttömyyden, ja erityisesti nuorisotyöttömyyden rajusta kasvusta sekä irtisanomisuhan alla olevien asemasta. Räty vaatiikin nopeita täsmätoimia nuorten ja irtisanomisuhan alla olevien tukemiseksi.

- Erityisesti nuorisotyöttömyyden kasvuun on reagoitava nopeasti, jottei pääse syntymään kokonaan työelämän ulkopuolelle jäävää sukupolvea, Räty sanoo.

Räty tukee SDP:n puheenjohtaja Jutta Urpilaisen avausta kansallisen työryhmän perustamisesta etsimään uusia keinoja työttömyyden alentamiseksi.

- Urpilaisen esitys on tärkeä uusi avaus. On käytettävä kaikki keinot laman välittömien vaikeuksien voittamiseksi ja nuorten auttamiseksi laman yli.

Rädyn mukaan nyt on jo nähtävissä merkkejä siitä, että työnantajien käyttäytyminen on muuttumassa. Työntekijöitä ei vain lomauteta, vaan heitä irtisanotaan.

- Tästä on viitteitä myös kuljetusalalla. Työnantajat ovat omilla toimillaan tuottamassa 90-luvun laman kaltaista rakenteellista suurtyöttömyyttä, jossa suuri joukko ihmisiä on joutumassa pysyvästi työelämän ulkopuolelle.

Räty korostaa, että ensisijainen vastuu suurtyöttömyyden estämisestä on maan hallituksella.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.