Mainos

Räty: Nämä asiat veivät Ailuksen luottamuksen

Kuntien eläkevakuutuksen Kevan hallituksen puheenjohtaja Laura Räty kertoi myöhään perjantai-iltana, mitkä seikat johtivat toimitusjohtaja Merja Ailuksen eroon.

Kevan hallitus keskusteli perjatai-iltana Ailuksen asemasta useita tunteja ja hiemen ennen iltakymmentä alkanut varsinainen hallituksen kokous olikin vain pelkkä muodollisuus.

– Hallituksen kokous oli hyvin lyhyt. Siihen asti käytimme ajan neuvottelemalla sopimuksen yksityiskohdista toimitusjohtajan kanssa, Räty kertoi MTV Uutisille.

– Merja Ailus on jättänyt irtisanoutumisilmoituksensa ja hänelle maksetaan siitä toimitusjohtajasopimuksensa mukainen korvaus 303 000 euroa.  Se on 12 kuukauden palkka ja siihen liittyvät etuudet, jotka hallitus on hyväksynyt.

Hallitus hyväksyi yksimielisesti Ailuksen irtisanoutumisen. Hänen irtisanomisaikansa on kaksi viikkoa, joten virkasuhde päättyy itsenäisyyspäivänä.

Virkaatekeväksi toimitusjohtajaksi Kevan hallitus nosti varatoimitusjohtaja Pekka Alasen.

Puheenjohtaja Räty sanoi tiistaina, että toimitusjohtaja Ailus ei nauti enää hänen luottamustaan. Rädyn mukaan epäluottamusta aiheuttavia asioita oli monia, ja niitä tuli esille myös toimitusjohtajan kanssa kahden kesken käydyissä keskusteluissa.

– Epäluottamuksen synty ei tietenkään lähde siitä, että joku saa niitä etuja, joita hänelle sopimuksen mukaisesti hänelle kuuluvat.

– Epäluottamukseen johtivat epäselvyydet sosiaaliturvan vastaanottamisessa, epäselvyydet kilpailulainsäädännön tulkinnassa ja epäselvyydet hankinnoissa.

Kevan hallitus on puolestaan Rädyn mielestä toiminut esimerkillisesti.

– Minulle osoitus toimintakykyisestä hallituksesta on se, että saimme yksimielisesti näinkin vaikean prosessin maaliin, Räty kiitteli.

– Tärkeintä oli se, että Kevaan palaa työrauha. Tämä jatkuva myllytys ei ole Kevan, ei eläkkeensaajien eikä tulevien eläkkeensaajien etu.

Ailus-soppa sai Kevassa aikaan sen, että johdon toimintatavat ja etuudet otetaan tulevaisuudessa ison suurennuslasin alle. Tällaiseen olisi Rädyn mukaan syytä muissakin eläkeyhtiössä.

– Hallitus päätti edellisessä kokouksessa, että Kevassa tarvitaan johtamisen järjestelmien uudistamista ja se työ tulee olemaan erittäin merkittävä.

– Eläkeyhtiöissä on selkeästi tarvetta miettiä tätä etuisuuskysymystä. Se ei liity pelkästään Kevaan, vaan se on tämän ajan henki, Räty kuvaili.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.