Mainos

Räty: Lapsiperheiden loukkaaminen ei ollut tarkoitukseni

Kokoomuslainen sosiaali- ja terveysministeri Laura Räty on pahoitellut syvästi viime viikkoisia sanojaan otettuaan kantaa lapsiperheiden verohuojennukseen. 

- Olen loukannut lapsiperheiden vanhempia. Se ei todellakaan ollut tarkoitukseni. Asetin sanani väärin, sanoi Räty tiedotustilaisuudessa iltapäivällä Sosiaali- ja terveysministeriön tiloissa. 

- Olen pahoitellut sanojani myös pääministerille. En referoi keskusteluani Stubbin kanssa. Hän oli kannustava ja meillä on hyvä yhteishenki siitä, miten yhteistyötä jatketaan, Räty tiivisti. 

Rädyltä kysyttiin myös, onko hän mahdollisesti vieraantunut suomalaisesta arjesta. Räty vastasi tuntevansa vain oman arkensa, eikä edes väitä tuntevansa muiden arkea. 

- Olen etuoikeutetussa asemassa siinä mielessä, että olen hyvätuloinen ja perheessäni on rakenteita, jotka tukevat arjessa selviytymistä. Työssäni lääkärinä kohtaan erilaisia ihmiskohtaloita. Antaako se tuntemusta toisten ihmisten arjesta, sitä se ei välttämättä tee, Räty myönsi.  

Lapsiperheiden asia Rädyn mielestä sinänsä tärkeä. Hänen mielestään kaikkein pienituloisimmat pitäisi saada lapsivähennysten piiriin. 

Tiedotustilaisuudessa Rädyltä kysyttiin, miten hänen tekemisensä eroavat moraalin suhteen Kevan entisen toimitusjohtajan Merja Ailuksen tekemisistä. Räty oli mukana Kevan hallituksen puheenjohtajana päättämässä Ailuksen erosta. 

- Kevan hallituksen puheenjohtajana olen ollut tekemässä Ailuksen kanssa sopimuksen siitä, ettei erosopimuksen sisältöä kerrota. Ailuksen eroon liittyneitä asioita en voi julkisuudessa kommentoida oikeastaan mitenkään, Räty painotti. 

 Ministeri Räty on viime päivänä joutunut myrskyn silmään hänen otettuaan kantaa lapsiperheiden verohuojennukseen. Hän muun muassa sanoi virheellisesti, että alle 2 100 euroa kuukaudessa tienaavia on hyvin pieni osa suomalaisista vanhemmista.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.