Mainos

Räty kiistää puheet vuoden palkan suuruisesta erorahasta

Julkisuudessa liikkuvien tietojen mukaan AKT vaatii irtisanotuille niin sanottuna muutosturvana vuoden palkkaa, mutta AKT:n puheenjohtaja Timo Rädyn mukaan tämä on täysin virheellinen tieto.

- Jos irtisanomisia tapahtuu, niin ensisijaisesti pyritään työllistämään ihmiset esimerkiksi muille aloille, jos ahtausalalta ei töitä ole löydettävissä, vasta sen jälkeen tulee viimekätisenä turvana, tällainen muutosturvaraha, jonka suuruus on neuvottelun kohde, mutta se ei ole vuoden palkkaa koskeva summa, eikä ole koskaan ollutkaan, kertoo Räty.

Kysymyksessä on Rädyn mukaan kaksi vuotta sitten sovitun muutosturvan toteuttamisesta

- Se on se, jonka kautta koko tämä asia ratkeaa tai on ratkeamatta.

Räty painottaa, että viitatessa puolen vuoden korvaukseen, kysymyksessä on työnantajan maksama hyvitys.

- Se tarkoittaa, että hänellä on oikeus käyttää tilapäistä työvoimaa, vaikka irtisanoa vakituisia työntekijöitä ja tämä kyseinen korvaus on eri asia kun mistä nyt neuvotellaan.

Rädyn mukaan koko prosessi on heikennys alkuperäiseen tilanteeseen, jossa riitti, että ahtaajat irtisanottiin vaan sopimalla ammattiosaston kanssa ja työnantaja esitti helpotukseksi tähän muutosturvaa.

- Me emme hae niin sanotusti parempaa, vaan olemme jopa suostuneet hieman heikompaan järjestelmään, mikä 40 vuotta on ahtausalalla ollut.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.