Rattijuopumuksesta syytetty mies kertoi oikeudessa erikoisen tarinan ja väisti tuomion – puoli pulloa viinaa ja vain minuutti aikaa

Vantaalaiskaupan työntekijät kutsuivat paikalle poliisin, kun kauppaan asteli humalainen mies, joka oli juuri hetkeä aiemmin saapunut paikalle autolla. Mies kuitenkin vältti rattijuopumustuomion.

Vantaan käräjäoikeus ratkaisi epäselvän rattijuopumusjutun humalassa ajamisesta epäillyn miehen eduksi, sillä mies oli oikeudessa kertonut juoneensa viina vasta sen jälkeen, kun hän oli ajanut autolla. Käräjäoikeuden tuomio tuli viime vuoden lopulla.

Näytön puutteeseen kaatunut syyte nostettiin miestä vastaan viime vuoden helmikuussa sattuneesta tilanteesta. Mies oli tuolloin saapunut erään vantaalaiskaupan parkkipaikalle autolla ja hetkeä myöhemmin mennyt kauppaan ostamaan akkua.

Kaupan työntekijät olivat pysäyttäneet miehen ja soittaneet paikalle poliisin, sillä mies oli humalassa. Alkometriin mies puhalsi vajaat puolitoista promillea.

Oikeuden oli pakko uskoa

Kun asiaa puitiin oikeudessa, eräs kaupan työntekijöistä kertoi nähneensä valvontakameratallenteelta, että mies viipyi autossaan noin minuutin ennen kauppaan lähtemistä. Mies puolestaan kertoi juoneensa tuona aikana puoli pullollista, noin kaksi ja puoli desiä, viinaa.

Miehen kertomuksen mukaan hänen tarkoituksenaan oli ollut jättää auto parkkipaikalle ja soittaa ystävä hakemaan hänet. 

Oikeuden oli pakko uskoa miestä, sillä kukaan ei ollut nähnyt miehen juovan alkoholia ennen autolla ajamista tai sen aikana. Kukaan ei myöskään ollut nähnyt viinapulloa. Edes paikalle saapunut poliisi sitä ei ollut autosta löytänyt.

Miehen syyllistymisestä rattijuopumusrikokseen jäi siis varteenotettava epäily.

– Epäselvässä tapauksessa asia tulee ratkaista vastaajan eduksi, oikeus totesi tuomiossaan.

Tuomio on lainvoimainen.

Lue myös:

    Uusimmat