Mainos

Rattijuoppojen määrä vähentymässä

Liikkuva poliisi on vuodesta 1978 lähtien toteuttanut valtakunnallista, keväisin ja syksyisin järjestettäviä puhallusratsioita. Niin kutsutussa R-tutkimuksessa kaikki kuljettajat pysäytetään ja heidät puhallutetaan.

Puhalluskokeen näyttäessä alkoholia, mutta jäädessä alle rangaistavuuden rajan eli 0,5 promillen, kuljettaja kirjataan maistelleeksi.

Seulontatuloksen ylittäessä rangaistavuuden rajan kuljettaja toimitetaan joko tarkkuusalkometrimittaukseen tai verikokeeseen, ja hänet kirjataan rattijuopoksi.

Tänä vuonna R-tutkimuksen ratsioissa puhallutettiin kaikkiaan yli 100 000 autoilijaa. Rattijuoppoja tavattiin 124, mikä on 30 vähemmän kuin viime vuonna. Maistelleita kuskeja oli 575, kun viime vuonna heitä oli yli 150 enemmän.

Rattijuoppojen määrä liikenteessä on pysynyt melko muuttumattomana viimeisten seitsemän vuoden aikana, ollen 0,14 – 0,16 prosenttia tutkituista.

Tämä vuosi on kuitenkin tehnyt muutoksen parempaan suuntaan, sillä rattijuoppojen osuus tutkituista oli 0,12 prosenttia. Tämän vuoden R-tutkimus on poliisin näkökulmasta katsottuna tähän mennessä paras. Edelleen liikenteessä on rattijuoppoja, mutta niiden määrä on vähentymässä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.