Mainos

Rattijuoppoja ratsattu eri puolilla maata

Liikkuvan poliisin ja paikallispoliisin yhteisissä rattijuopporatsioissa puhallutettiin viikonvaihteessa yhden vuorokauden aikana yhteensä noin 19 000 autoilijaa.

Liikenne

Eilisaamusta tähän aamuun kestänyt valvontaisku tehtiin useissa EU-maissa samanaikaisesti. Eri puolilla maata tapahtuneissa ratsioissa tavattiin rattijuoppoja kaikkiaan 52 eli "normaali" määrä.

-Pitkäaikaisseurantaan verrattuna tämä on normaali lukema. Jo 20 vuoden aikana tehdyt tutkimukset ovat osoittaneet, että rattijuoppoja on Suomessa liikennevirrasta noin 0,27 prosenttia eli keskimäärin joka 400:s autoilija on laskennallisesti rattijuoppo, kertoi ylikonstaapeli Hannu Martikainen liikkuvasta poliisista.

Tarkemmat tulokset Suomessa tapahtuneesta suuresta rattijuopporatsiasta annetaan tiistaina. Tilanne eri puolilla maata ei tulosten suhteen kuitenkaan ole täysin vertailukelpoinen, sillä liikennevirrat eri puolilla maata olivat kelioloista johtuen erilaiset.

Lain mukaan moottoriajoneuvonkuljettaja syyllistyy rattijuopumukseen, jos hänen veressään on alkoholia vähintään 0,5 promillea tai puhallusilmassa 0,25 milligrammaa.

Törkeän rattijuopumuksen raja on 1,2 promillea verestä mitattuna tai 0,60 milligrammaa litrasta uloshengitysilmaa. Esimerkiksi pullollinen mietoa viiniä aiheuttaa 80-kiloisella miehellä noin 1,3 promillen ja 55-kiloisella naisessa jo 2,1 promillen humalatilan.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.