Mainos

Rattijuoppo pakeni 28 kilometriä ja jaksoi vielä painia poliisin kanssa

Joensuun poliisin partio päätti tiistai-iltana pysäyttää Hammaslahdessa henkilöauton tarkastusta varten. Partion näyttäessä pysäytysvaloa auto lähti pakoon kohti Rääkkylää.

Hammaslahdessa 40 km/h olevalla rajoitusalueella pakoauton nopeus kohosi noin 100 - 120 km/h. Henkilöauton pakomatka jatkui Rääkkyläntietä pitkin kohti Rääkkylää, Kiteen poliisi kertoo.

Rääkkyläntiellä pakoauton nopeus kohosi 140 - 150 km/h. Alueella 80 km/h nopeusrajoitus. Rääkkyläntiellä pakoauto teki vaarallisia ohituksia sulkuviivojen alueella.

Vahalahden kohdalla pakoauto kääntyi Sintsintielle ja jatkoi pakoaan hiekkatiellä kovalla nopeudella. Pakoauto aiheutti monia vaarallisia tilanteita oikomalla mutkissa vastaantulevien kaistaa käyttäen. Lisäksi alueella on paljon teiden liittymiä ja asutusta tien laidassa. Pakomatka jatkui vielä Kannaksentietä pitkin kohti VT6:tta ja Onkamoa.

VT6:n ja Kannaksentien risteyksessä Kiteen poliisin partio oli valmiina pysäyttämään pakoauton matkan piikkimatolla. Pakoauto tuli kovalla nopeudella VT6:n risteykseen, mutta kuljettaja sai pysäytettyä autonsa juuri ennen piikkimattoa.

Kiteen poliisin mukaan tohmajärveläinen mies otettiin kiinni lyhyen painin jälkeen ja hänelle suoritettiin puhalluskoe, joka antoi tulokseksi 1.90 promillea.

Kyydissä pakoautoa ajaneella miehellä oli yksi henkilö. Lisäksi pakoautoa ajaneen miehen ajo-oikeus oli menetetty ja ajoneuvosta oli verot maksamatta.

Pakoauton kuljettajan pakomatka oli pituudeltaan noin 28 km ja se tapahtui kolmen kunnan alueella Pyhäselässä, Rääkkylässä ja Tohmajärvellä.

Pakoauton kuljettajaa epäillään törkeästä rattijuopumuksesta, törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta, ajoneuvoverorikkomuksesta ja haitanteosta virkamiehelle.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.