Mainos

Rattijuoppo ajoi poliisia pakoon 200 km/h

Helsingin poliisi on ottanut kiinni Kontulassa vaarallisesti ajaneen miehen rattijuopumuksesta epäiltynä. Poliisipartio havaitsi vaarallisesti kulkeneen henkilöauton Myllymestarintiellä menossa lännen suuntaan. Partion havaintojen mukaan auton nopeus oli erittäin kova. Partio lähti auton perään tarkoituksena pysäyttää se. Partio tavoitti ajoneuvon jonkin matkan kuluttua ja mittasi sen nopeudeksi enimmillään n. 200 km/h.

Partion havaintojen mukaan kuljettajan ajo oli erittäin vaarallista ja auto oli useita kertoja vaarassa suistua tieltä tai törmätä muihin tiellä liikkuneisiin ajoneuvoihin. Kuljettaja ei noudattanut poliisin hänelle antamia pysäytyskäskyjä.

Useat Helsingin poliisin partiot pyrkivät estämään vaarallisen ajon jatkumisen mm. piikkimattojen avulla. Ajo saatiin lopetettua Seppämestarintiellä Malmin liittymän kohdalla tien laitaan. Asiaan vaikutti eteen tullut liikenne-este. Ennen pysähtymistä kuljettaja kiihdytti päin pysäyttämiseen osallistunutta poliisiautoa, joka vaurioitui tilanteessa.

Kuljettaja vastusti myös varsinaista kiinniottoa ja tilanteessa jouduttiin käyttämään lievää voimaa. Kukaan ei loukkaantunut tilanteessa vakavasti.

Epäilty on n. 30 vuotias mies. Miehelle ei saatu suoritettua asianmukaista puhalluskoetta, mutta poliisin havainnot viittaavat voimakkaaseen päihtymykseen. Tarkka päihtymysaste selviää myöhemmin oikeuslääketieteellissä tutkimuksissa.

Ensivaiheessa tutkintanimikkeinä ovat törkeä liikenneturvallisuuden vaarantaminen, törkeä rattijuopumus sekä virkamiehen väkivaltainen vastustaminen. Nimikkeet saattavat muuttua tutkinnan edetessä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.