Mainos

Rattijuopon veressä kaksi promillea – mittarissa 190 km/h

Liikkuvan poliisin Helsingin yksikön partio on ottanut kiinni rattijuopon, joka ajoi aamupäivällä Lahden moottoritiellä tukevassa humalassa kovaa ylinopeutta.

Partio havaitsi ylinopeuden normaalin valvonnan yhteydessä, kun pohjoisen suuntaan matkalla ollut rattijuoppo suhautti tutkaan 190 kilometrin tuntinopeudella.

Partio lähti auton perään ja pysäytti kuljettajan Mäntsälän kohdalla. Ajoneuvon kuljettaja osoittautui ajo-oikeudettomaksi ja hän puhalsi poliisin alkometriin 2.08 promillen lukemat.

Tapahtuma-aikaan muu liikenne tiellä oli kohtalaisen vilkasta. Tapausta tutkitaan törkeänä rattijuopumuksena, törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena ja kulkuneuvon kuljettamisena oikeudetta.

Liikkuva poliisi tapasi vastaavanlaisen kuljettajan viimeksi eilen, kun partio pysäytti 180 kilometrin tuntivauhtia ajaneen moottoripyöräilijän. Kuljettaja puhalsi 1,2 promillea.

Liikkuvan poliisin viestintäpäällikkö, ylikonstaapeli Jussi Pohjonen pitää tapauksia merkkinä piittaamattomuudesta.

– Tuntuu, että taas tuntuu olevan liikkeellä kuljettajia, joilla on kova ylinopeus ja korkeat promillet. Tuollaisilla promilleilla ei voi sanoa, että olisi tuntenut olevansa ajokunnossa, eikä tuollaisilla nopeuksilla voi sanoa, ettei havainnut ajavansa ylinopeutta. Kyse on piittaamattomuudesta tai välinpitämättömyydestä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.