Mainos

Ratsastuksesta suosikkiharrastus

Ratsastuksen harrastajamäärät ovat huimassa kasvussa.

Ratsastus on lisännyt rutkasti suosiotaan suomalaisten keskuudessa. Vuonna 1994 noin 70 000 suomalaista harrasti ratsastusta. Nykyään lajia harrastaa yli satatuhatta suomalaista, josta hieman alle puolet on aikuisia. Tiedot käyvät ilmi Suomen Liikunta ja Urheilu ry:n liikuntagallupista sekä Suomen Ratsastajainliiton rekisteristä.

Erityisesti aikuisten parissa ratsastus on noussut suosikkiharrastusten kärkiryhmään. Aikuisten harrastajien määrä on nyt kaksinkertainen vuoteen 1994 verrattuna. Ratsastajainliiton mukaan moni pari vuosikymmentä sitten ratsastusta harrastanut on löytänyt lajin uudelleen. Varsin yleistä myös on, että aikuinen aloittaa ratsastuksen alkeista joko yksin tai yhdessä perheen tai vaikkapa työporukan kanssa.

Ratsastajainliiton harrastepäällikön Marian Kivisen mukaan aikuisille suunnatut ratsastusryhmät ja -kurssit ovat kysyttyjä.

-Aikuiset hakevat hevosharrastuksestaan tasapainoa arjen kiireeseen, Kivinen sanoo.

Monella harrastajalla oma hevonen

Ratsastusta harrastetaan yleensä ratsastuskouluissa opetushevosilla. Nykyään myös yksityishevosten hankkiminen on lisääntynyt. Rovaniemeläisen talliyrittäjän Päivi Pelttarin karsinapaikoista entistä useampi on yksityisratsujen käytössä.

-Puolen vuoden aikana viisi perhettä on ostanut oman hevosen. Ratsastamisen ohella muu hevosten kanssa puuhastelu on osa hevosharrastuksen viehätystä.

-Monesti tallissa vietetty aika on yhtä tärkeää kuin satulassa oleminen, Pelttari huomauttaa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.