Mainos

Ratkoisitko sinä nämä 20 päässälaskua vartissa?

Jyväskylässä ratkottiin tänään Keski-Suomen päässälaskumestaruus. Mittaa toisistaan otti 28 kahdeksasluokkalaista eri puolilta maakuntaa. Hyvätkään laskijat eivät päässeet helpolla.

- Oli siinä pari sellaista vaikeaa sanallista tehtävää, missä joutui aika kauan miettimään, että paljonko se vastaus on, Samuel Lahtinen sanoi.

Kaikkiaan päässälaskukisassa oli 20 tehtävää. Aikaa niiden ratkomiseen annettiin 15 minuuttia. Vastassa oli murtolukuja, pinta-aloja ja kolmion kulmia.

- Aikaa oli liian vähän. Jos olisi ollut vielä viisi minuuttia enemmän, niin olisin saanut paljon enemmän tehtyä, Perttu Saarinen pohti.

Päässälaskutreeniä sovituskopissa

Laskimiin tottuneilta aikuisilta eivät tahdo enää onnistua yksinkertaisetkaan päässälaskut. Nuoret harjoittelevat päässälaskua tehdessään käsitöitä tai käydessään alennusmyynneissä.

- Monesti kun olen sovittamassa vaatteita, niin katson alennuksen ja lasken sen siitä normaalihinnasta, ja kyllä se lasku yleensä on ihan oikein mennyt, kertoi Juuso Nykänen.

Voitto kovassa kilpailussa meni Keuruulle. Keski-Suomen päässälaskumestariksi laski Markus Koljonen. Hänen mukaansa tehtävät oli ratkaistavissa ilman laskinta.

- Ne oli aika helppoja, mutta meitä koitettiin vähän jujuttaa. Jotkut tehtävät oli vähän harhaanjohtavia. Niissä annettiin tietoja, joita ei välttämättä tarvittu laskussa.

Päässälaskumestari sai kisassa 14 pistettä. Testaa pystyisitkö itse samaan!

Katso Meeri Ylä-Tuuhosen juttu Jyväskylästä (Kymmenen uutiset 8.11.2012)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.