Ratkaisut viiteen yleisimpään iho-ongelmaan

Näillä yksinkertaisilla vinkeillä voit hoitaa viittä yleisintä iho-ongelmaa.

Huolehditko joskus, että ihosi vanhenee ennenaikaisesti, koska et käytä omaisuutta kauneustuotteisiin ja -hoitoihin? Asiantuntijoiden mukaan syytä huoleen ei ole, sillä muutamalla perustuotteella onnistut yhtä hyvin. Daily Mail esittelee viisi yleisintä iho-ongelmaa ja ratkaisut niihin.

Ongelma: Juonteet ja rypyt

Ratkaisu: Retinoli

Retinoli on tunnettu tehokkaana anti-age -tuotteena, sillä se kiihdyttää solujen uudistumista ja saa ihon näyttämään nuoremmalta. Muista kuitenkin, että retinolia käyttäessäsi iho on altis UV-säteille. Suojaa siis ihosi aurinkovoiteella, jonka suojakerroin on 30 ja joka suojaa ihoasi sekä UVA- että UVB-säteiltä.

Ongelma: Akne

Ratkaisu: Salisyylihappo

Aikuisiän akne on yllättävän yleinen ongelma, mutta salisyylihappo saattaa auttaa, sillä se stimuloi kuolleiden ihosolujen irtoamista ja irrottaa tukossa olevat huokoset muun muassa öljystä.

Ongelma: Ihon kuivuminen

Ratkaisu: Hyaluronihappo

Tämä ihmemolekyyli on kuivan ihon pelastus. "Se on kuin sieni, sillä hyaluronihappo pystyy säilyttämään 1000 kertaa oman painonsa verran vettä", Marie Mc Keever Clarinsilta sanoo. Muista kuitenkin juoda riittävästi vettä, että hyaluronihappo toimii kunnolla. Tarvitset ihonhoidon apuna myös ainesosia, jotka sitovat kosteutta. Kokeile vaikkapa parafiinia, lanoliinia tai dimetikonia.

Ongelma: Herkkä iho

Ratkaisu: Kaurasuurimot

Kaurasuurimot sopivat ihollesi, jos se ärtyy pienimmästäkin ärsytyksestä. Kaurasuurimoissa on ärsytystä lieventäviä vaikutuksia, mutta ne jättävät iholle myös suojaavan kalvon, mikä auttaa ihoa menettämästä kosteutta ja suojaa ihoa muilta ongelmilta. Muista välttää hajustettuja tuotteita, jos ihosi on herkkä ärtymään.

Ongelma: Pigmenttiongelmat

Ratkaisu: Koijihappo

Ikääntyminen ja aurinko voivat aiheuttaa melaniinin ylituotantoa, mikä aiheuttaa pigmenttiongelmia ja laikkuja ihoon. Kojihappo vähentää melaniinin tuotantoa ja uusien läikkien syntymistä.

Lue myös:

AVA, Maarit Rasi

Lähde: Daily Mail

Kuva: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja